GIRONA-GETAFE (3-1)

Stuani inaugura una altra vegada el compte del Girona a Primera

El capità va marcar en el debut del 2017 i repeteix cinc anys després. El va ajudar el seu nou soci Castellanos per castigar un passiu Getafe.

Stuani inaugura una altra vegada el compte del Girona a Primera

EFE/David Borrat

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cristhian Stuani va marcar els dos primers gols del Girona en la seva estrena a Primera Divisió el 2017. Estava poc menys que cantat que el màxim golejador del club i un dels dos supervivents d’aquella alineació contra l’Atlètic fa cinc anys tornaria a ser qui estrenés el compte en la tornada del club a l’elit. La primera victòria, com llavors, va arribar en la segona jornada.

Aquesta va ser molt més clara i contundent sobre un Getafe molt defensiu, que només va mirar d’aprofitar-se en els moments de sotsobre psicològic que van aparèixer després que el VAR anul·lés un penal clar sobre Stuani. Però les imatges també van negar gairebé immediatament un gol a Ünal que amenaçava de torbar la tranquil·litat local. El gol legal del turc va arribar amb el 3-0, gràcies a un error de David López, i amb el triomf protegit. 

Stuani va necessitar poc per marcar. Els golejadors de la seva estirp, com Lewandowski, com Taty Castellanos, el seu nou soci, a més d’olfacte tenen una vareta per transformar les ocasions més irreals. L’uruguaià es va veure afavorit per una desviació involuntària de Djené després de controlar una pilota a l’àrea. L’argentí va rematar sense mirar gairebé a porteria. Duarte va col·laborar involuntàriament en el 2-0.

No van jugar d’inici els dos últims fitxatges, Reinier Jesús i Javi Hernández. Va voler anar a cop segur Michel, que va armant un equip amb moltes novetats i que acusa encara falta d’entesa entre els seus homes. El Getafe es va mantenir amagat de manera impròpia des de l’inici, sense rascar bola, sotmès per un Girona que va voler la pilota i que va estalviar riscos al màxim en la possessió, tirànica per moments, i que només va afluixar en el tram final.

Fitxa tècnica

Girona: Juan Carlos (7); Bueno (5), David López (4), Juanpe (6); Couto (6), Yangel (6), Aleix (7), Riquelme (7), Gutiérrez (6); Stuani (7), Castellanos (7).

Tècnic: Michel Sánchez (8).

Canvis: Saiz (6) per Riquelme (m. 54); Hernández (5) per Gutiérrez (m. 69); Reinier (5) per Stuani (m. 69); Terrats (sc) per Castellanos (m. 86).

Getafe: Soria (4); Iglesias (5), Djené (5), Mitrovic (4), Duarte (4), Angileri (5); Aleñá (5), Arambarri (6), Maksimovic (4); Ünal (7), Mayoral (5).

Tècnic: Quique Sánchez (4).

Canvis: Seoane (4) per Maksimovic (m. 46); Portu (5) per Mitrovic (m. 65).

Gols: 1-0 (m. 42), Stuani; 2-0 (m. 47), Duarte (pp); 3-0 (m. 64), Castellanos; 3-1 (m. 73), Ünal.

Àrbitre: Muñiz Ruiz (4), gallec.

Notícies relacionades

Targetes: Castellanos, Mitrovic, Mayoral, Angileri, Aleñá, Djené, Juanpe, Ünal.

Targetes vermelles: Angeleri.

Temes:

Girona FC