Acabat d’ascendir

Joventut i talent per consolidar el Girona a Primera

  • Míchel lidera des de la banqueta un bloc que vol mantenir la categoria sense patir malgrat que diumenge debutarà a València amb molts fitxatges que permetin fer un salt de qualitat pendents

Joventut i talent per consolidar el Girona a Primera

GIRONA FC

2
Es llegeix en minuts

Encara no han passat dos mesos des d’un 19 de juny inoblidable a Girona amb l’ascens del futbol i el bàsquet quan la pilota comença a rodar per als jugadors de Montilivi aquest diumenge a Mestalla. Semblava impossible, després d’haver disfrutat de la Primera Divisió dues temporades (2017/18 i 2018/19), tornar a l’elit però els blanc-i-vermells estan de tornada després de trencar contra el Tenerife la seva particular maledicció amb els ‘play-off’. Per a la tornada asseguren que han après la lliçó, sobretot després que es baixés a Segona el 2019, quan es donava per feta la salvació, arran d’una funesta ratxa de 3 punts de 30 en els últims 10 partits.

Quique Cárcel va advertir que seria un mercat estival lent, en el fons com els anteriors, i no va mentir perquè el Girona es presentarà diumenge a València encara amb molts fronts oberts. Míchel, el tècnic de l’ascens, torna a liderar el projecte des de la banqueta i malgrat no posar excuses espera l’arribada d’un o dos porters, també un parell de migcampistes, un lateral esquerre i un davanter abans que el mercat es tanqui.

Alguna cosa més que Stuani

De moment, el Girona ha construït un bloc de joventut i talent, que manté el nucli de l’equip de l’ascens, capaç de presentar brots verds en la pretemporada, amb un nom propi per sobre els altres: Taty Castellanos. El gol, en aquest Girona de Primera, sembla que ja no només serà cosa d’un Cristhian Stuani que ha batut records a Montilivi. El jove davanter argentí, cedit pel New York City, ha arribat amb l’aval de triomfar a la Lliga nord-americana, on va ser el màxim realitzador, i durant els partits de preparació va veure porteria en tres ocasions (Andorra, Nàpols i Bolívar). L’afició té un nou ídol. Les altres arribades també estan marcades per la joventut i el talent, com són Miguel Gutiérrez, lateral fitxat del Reial Madrid; Roro Riquelme, extrem cedit per l’Atlètic o Yan Couto, que torna a Montilivi deixat pel City després de ja haver-hi jugat fa dues temporades, i amb l’aval d’haver firmat una última bona campanya a Portugal (Braga).

Les realitats

Notícies relacionades

Aquests jugadors s’integren a un equip que any rere any treu talent jove i que ja ha convertit en realitat els defenses Arnau i Santi Bueno, el carriler Valeri o el migcampista Terrats, i que ja tenen Ureña, Biel Farrés o Artero esperant la seva oportunitat. Per no fracassar a Primera també es necessita experiència i això és el que aportaran peces com David López (Espanyol) o fins i tot Yangel Herrera (cedit pel City), malgrat tenir només 24 anys, juntament amb altres que ja hi eren com Juanpe, Aleix García, el porter Juan Carlos o els ara lesionats Bernardo i Borja García.

I mentrestant, amb més o menys fitxatges, i encara amb la incògnita de com quedarà dibuixada la plantilla l’1 de setembre, qui es frega les mans és l’afició. La tornada a Primera va desfermar una autèntica bogeria a la ciutat i aquesta temporada es batrà el nombre d’abonats (9.700), en un estadi de Montilivi que tindrà capacitat per a gairebé 14.000 espectadors gràcies a les ampliacions que s’han portat a terme aquest estiu. Ningú s’ho vol perdre. I menys en la històrica temporada que la ciutat tindrà quatre equips en l’elit: futbol, bàsquet masculí i femení i hoquei sobre patins.

Temes:

Girona FC