Eurocopa Femenina 2022

L’Anglaterra-Suècia obre la fase decisiva de l’Eurocopa

L’Anglaterra-Suècia obre la fase decisiva de l’Eurocopa
3
Es llegeix en minuts

Anglaterra, Suècia, Alemanya i França són les quatre seleccions que segueixen amb vida a l’Eurocopa femenina 2022 que es disputa en territori anglès. Després de dues setmanes disputant la competició europea arriba la fase decisiva, es juga aquest dimarts 26 i dimecres 27 les semifinals, i la final el diumenge 31 de juliol a l’Estadi de Wembley.

Anglaterra-Suècia

La primera semifinal es juga aquest dimarts 26 de juliol a l’estadi Bramall Lane entre l’amfitriona, Anglaterra, i la Selecció de Suècia. Entre les dues seleccions les angleses són les favorites per passar a la final i alçar-se amb el títol, cosa que suposaria la seva primera Eurocopa. Les noies de Sarina Wiegman van passar a les semifinals després de patir contra Espanya en un partit que es va decidir en 120 minuts i que va tenir un final feliç per a les amfitriones. Durant el torneig s’han vist molt sòlides com a equip sense encaixar cap gol a la fase de grups, i anotant un total de 14 gols en els tres partits de grup. Espanya ha sigut l’únic rival que va poder veure porteria davant les angleses després d’un partit molt físic i intens, que va acabar per decidir-se per l’experiència. Anglaterra torna a unes semifinals europees després d’haver estat en l’edició anterior, que va perdre davant els Països Baixos, i en dues ocasions més en els anys 1984 i 2009, tot i així, no han aconseguit el títol.

Suècia haurà de plantar cara davant les angleses i el seu impotent públic, ja que han omplert l’estadi en tots els seus partits. Les noies de Peter Gerhardsson van classificar-se com a primeres a la fase de grups després d’empatar en el seu debut contra els Països Baixos, i guanyar davant Suïssa i Portugal. A quarts van patir davant Bèlgica a l’aconseguir la victòria en el minut 92 quan tot semblava que es decidiria a la pròrroga. Les sueques disputaran la seva novena semifinal després d’haver-se alçat amb el títol únicament en la primera edició del torneig, l’any 1984.

Alemanya-França

La segona semifinal es jugarà dimecres 27 de juliol a l’Stadium MK entre la selecció alemanya i francesa. Les germàniques que han guanyat vuit de les dotze edicions en aquest torneig s’enfronten a les franceses que han aconseguit per primera vegada en la seva història el pas a les semifinals. A priori les alemanyes són les favorites per la seva història i recorregut en aquesta edició, però no s’ha d’oblidar que les franceses van eliminar els Països Baixos en quarts de final, una de les favorites del torneig.

Notícies relacionades

Alemanya va classificar com a primera de grup sense encaixar cap gol aquest torneig, mentre que d’altra banda ha pogut marcar un total d’11 gols en els quatre partits que han disputat. Alemanya va vèncer per dos gols a zero davant Àustria, en els quarts de final, i tornen a disputar unes semifinals d’Eurocopa, una cosa que no van aconseguir en l’edició passada. Alemanya tot i que no sigui la favorita, és una de les aspirants al títol i la història ho diu, al tenir vuit europeus a les seves vitrines. Per tornar a regnar hauran primer de guanyar davant França que arriba com la menys favorita per aconseguir el títol entre les quatre.

D’altra banda tenim el debut de la selecció francesa en unes semifinals d’Eurocopa. Les noies de Corinne Diacre també van classificar com a primeres en el grup D després de vèncer Itàlia i Bèlgica i empatar davant Islàndia. A quarts de final van aconseguir l’impossible al derrotar una de les aspirants al títol, la selecció holandesa. El gol des dels onze metres d’Ève Périsset en la pròrroga va firmar el pas de les francesa per a les semifinals, la primera en la seva història. La inexperiència contra l’experiència en semifinals d’un europeu és una moneda a l’aire a l’haver-hi molts factors condicionants en el partit, veurem qui aconsegueix el pas per a la final de diumenge aquest dimecres 27 de juliol.