PROMOCIÓ A PRIMERA

El Girona vola cap a la victòria de l’ascens

«El Girona mereix pujar per insistència», reconeix Michel, l’entrenador que afronta la sisena promoció dels blanc-i-vermells, obligats a guanyar el Tenerife a la seva pròpia casa

El Girona vola cap a la victòria de l’ascens
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La sisena promoció d’ascens en vuit anys, amb el parèntesi de les dues temporades a Primera. La tercera consecutiva en les tres últimes campanyes. «El Girona mereix pujar per insistència», deia Michel, l’entrenador blanc-i-vermell, en la primera oportunitat que té per pujar des que és a la banqueta de Montilivi.

És la primera, però Michel va agafar l’avió cap a Tenerife coneixent perfectament l’historial de dissorts i malediccions que han condemnat el Girona. Les cinc promocions van acabar igual: amb llàgrimes. L’ascens del 2017 es va produir per la via directa, classificat com a segon en la competició de lliga.

Li tocarà al Girona, si puja, fer-ho amb una victòria. És l’únic camí. Infligint al Tenerife el disgust que tantes vegades ha patit a casa. Tot està preparat a l’illa canària per a l’ascens dels seus, que en tenen prou amb empatar, sigui en els 90 minuts sigui en els 30 de pròrroga. Pujarà en aquest cas el Tenerife perquè va quedar més ben classificat (quart) que el Girona (sisè).

De la història a la il·lusió

Va triar Michel l’expressió «fer història» en la vigília de l’anada. Després del 0-0, i abans d’anar cap a Tenerife, va dir que pel cap li planejava la paraula «il·lusió» més que la de la «responsabilitat». «És un moment històric per al Girona, i aquesta responsabilitat cal portar-la des de la il·lusió», aclaria el tècnic, que va disfrutar sis ascensos durant la seva carrera com a jugador i entrenador. Des de la seva perspectiva considerava que la insistència del Girona mereixia el gran premi final.

«Ha sigut un equip que sempre s’ha sabut aixecar. Ha plorat, però ha sigut capaç de revertir la situació, tornar-ho a intentar, tornar a ser en la baralla», afirmava, i recordava també que en aquesta mateixa temporada l’equip va estar situat diverses jornades en posicions de descens i ara està a punt de fer el gran salt cap a Primera.

El mateix salt que pretén donar el Tenerife, que va pujar quatre vegades a Primera però només una via promoció. «Volíem que el club tornés a lluitar per coses importants. Aquesta temporada hem anat molt ràpid i estem fins i tot a la final d’aquests ‘play-off’», va reconèixer Luis Miguel Ramis amb certa sorpresa per la quota aconseguida. A la seva segona campanya com a tècnic a l’Heliodoro Rodríguez, s’acosta «al partit més important de la meva carrera i el que més premi té com a entrenador».

Previsió de gols

Notícies relacionades

Ramis, com Michel, va renovar el contracte abans que s’iniciés la promoció. Ramis, com Michel, assegura que el seu equip sortirà a buscar la victòria, tot i que l’empat li serveix. Ramis, com Michel, ha detectat molta il·lusió i ganes a les seves files. Han coincidit també que el Tenerife serà més ambiciós. Només per això, el partit no tindrà res a veure amb el d’anada, tot i que serà igual de «competit, igualat i de tensió» segons Ramis, que ha dissenyat una actitud defensiva en el seu equip per jugar-se-la avui a l’empara del públic.  

Michel preveu un partit amb molts gols i ha anunciat que es veurà a la gespa «una versió espectacular» del seu equip. Basa el seu vaticini en el fet que percep «la força, la unió, la capacitat de lluita i sacrifici i de patiment» dels futbolistes fins a l’últim entrenament d’ahir, abans de volar cap a Tenerife a la recerca de la victòria de l’ascens. 

Temes:

Girona FC