Lliga de les Nacions

Dures crítiques a Itàlia després de la seva ‘humiliació’ contra Alemanya

Roberto Mancini, censurat per la premsa local pel fluix joc de la seva selecció i el 5-2 encaixat

AGENCIAS

1

Alemanya va apallissar a la Lliga de les Nacions aquest dimarts una Itàlia en clara fase experimental amb un inapel·lable 5-2. Per a Alemanya la victòria va ser important per raons històriques al vèncer la seva tradicional ‘bèstia negra’ i per a Itàlia la derrota va ser dolorosa, en el que es va concretar de forma més o menys oficial en un accident en una fase en què Roberto Mancini està provant nous jugadors i rotant permanentment a la recerca de les bases per a un nou començament. Tanmateix, la golejada ha aixecat grans crítiques a Itàlia.

La superioritat alemanya es va notar des del primer minut. L’equip de Hansi Flick va prendre el control del partit des del xiulet inicial, va agafar la pilota, la va posar a la meitat rival, va generar ocasions i va dificultar permanentment la sortida italiana amb una pressió alta constant. Així, al cap de 10 minuts ja va arribar el primer dels cinc gols en un clar festival germànic.

Joc sense caràcter

El que més va irritar Itàlia, i d’aquí les crítiques, va ser que la seva selecció en els últims minuts estigués jugant com si al marcardor hi hagués un empat a zero o fins i tot donant la impressió que el resultat els era favorable, quan estaven patint una golejada més o menys humiliant.

D’aquesta manera, les crítiques no es van fer esperar per part de la premsa local. A ‘La Gazzetta dello Sport’ va poder llegir-se: «Aquesta vegada Itàlia fa el tonto. Alemanya domina i li endossa cinc gols» i «si haguéssim jugat al Maracanà, hi hauria hagut un bon ‘maracanaço’».

Tampoc va quedar curt el ‘Corriere dello Sport’: «Lliçó d’Alemanya a Itàlia. Els de Mancini ja són tercers de grup» i «Itàlia és una suma d’errors. ¡Quina humiliació davant Alemanya».

Finalment, el diari ‘La Stampa’ va reaccionar amb «cinc bufetades d’Alemanya. La Itàlia de Mancini està en el seu pitjor moment. Ha sigut una derrota històrica, que fa plorar la humiliació».