ELS MÉS JOVES DE LA SELECCIÓ

Suïssa-Espanya Gavi, el que mai falla; Ansu, el que sempre falta

Gavi, Sarabia i el porter Unai han sigut els tres únics jugadors que han sigut titulars en els tres partits, i Ansu Fati és l’únic que no ha disputat cap minut

Suïssa-Espanya Gavi, el que mai falla; Ansu, el que sempre falta

Fabrice Coffrini / AFP

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’alineació del primer partit va ser la mateixa del tercer. La segona podria ser que es repetís en el quart enfrontament. Ja es veurà diumenge, contra la República Txeca. Luis Enrique ha ideat dues alineacions bàsiques que ha alternat, però hi ha un nexe comú, invariable. Tres jugadors han repetit en les tres.

Un és el més jove de l’equip. Com si fos un consagrat insubstituïble, Gavi ha sigut titular sempre. Una aposta sòlida, incondicional, convençuda, de Luis Enrique, com va quedar demostrat quan va promoure el seu debut el novembre de l’any passat i el va convertir en el futbolista més jove de la història a debutar amb la selecció. Tenia 17 anys i 62 dies. Encara no ha fet els 18. Només falta Fati

Una aposta sòlida, incondicional, convençuda, de Luis EnriqueTenia 17 anys i 62 dies.Encara no ha fet els 18. Només falta FatiTambé Pablo Sarabia s’ha mantingut sempre en l’equip, necessitat el davanter de recuperar la seva màxima confiança com a futbolista per rellançar la seva carrera. En nòmina del París Saint Germain, va ser cedit a l’Sporting de Portugal tenint en compte que no tindria ni un minut a París. Va marcar el gol de la primera victòria en la Lliga de les Nacions. El tercer insubstituïble va ser Unai Simón, el porter. Una mica més previsible, tractant-se de la figura del porter, tot i que Luis Enrique sol rotar-los.

El tercer dia van tornar a jugar dia els mateixos que en el primer, excepte Marcos Llorente, que va ocupar el lloc de Carlos Soler. Però ni en el primer, el segon o el tercer partit s’ha vist Ansu Fati. Si Gavi és el que mai falta, Ansu és el que mai apareix. És l’únic jugador de camp que encara no ha disputat cap minut. Se’l va veure escalfar per la banda, però encara no ha trepitjat el rectangle de joc. Li queda una oportunitat.

De Tomás, malalt, torna

No li queda aquesta oportunitat a Raúl de Tomás. Es va perdre la cita i es perdrà la de diumenge vinent contra la República Txeca, partit que hauria jugat si Luis Enrique mantingués la tònica d’alternar alineacions. Disgustat, va marxar de vacances i malalt.

El davanter de l’Espanyol es va aixecar amb malestar i els doctors, després de fer-li la prova de covid-19, que va donar negatiu, van dictaminar que patia «una infecció en el tracte respiratori superior amb procés febril», segons el comunicat mèdic de la federació.  

Notícies relacionades

En vista que el jugador ni es podria entrenar amb normalitat en els pròxims dies ni jugar els dos partits, Luis Enrique va entendre que podia tornar a Espanya i començar les vacances. La seva absència tampoc serà substituïda, com la primera baixa al començar la concentració. Thiago Alcántara va arribar amb una lesió muscular i va ser enviat cap a casa.