LA REVELACIÓ DE L’ANY

Xavi: «Amb Gavi cal moure’s ràpid per renovar-lo, però ja»

«I si fa falta posarem diners entre tots perquè ell, com Nico i altres joves, són el futur del club», diu el tècnic

Xavi: «Amb Gavi cal moure’s ràpid per renovar-lo, però ja»

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça té urgències al camp, necessitat com està de punts per pujar al capdavant, té urgències al vestidor per alliberar fitxes i poder incorporar reforços i té urgències als despatxos per blindar els joves que s’han convertit en indispensables per a l’equip. Són els casos de Nico i Gavi, consolidats ja, i podria ser el cas de Ferran Jutglà l’últim debutant que va crear la seva carrera al primer equip blaugrana amb un gol. Els tres van ser els autors del triomf sobre l’Elx.

«Amb Gavi cal moure’s ràpid per renovar-lo, però ja», va dir Xavi Hernández, conscient que el futbolista andalús és una bicoca per a qualsevol club. El Barça va entaular negociacions fa un parell de mesos per ampliar el seu contracte quan va irrompre al primer equip, i la incertesa entorn de Ronald Koeman les va paralitzar. L’arribada de Xavi no ha significat un obstacle per a l’ascendent carrera del centrecampista andalús, que fins i tot va debutar a la selecció absoluta espanyola. Al contrari. Xavi ha potenciat la seva figura per l’estil de joc que vol tornar al Barça.

 «Si fa falta, posarem diners entre tots perquè ell, com Nico i altres joves, són el futur del club», va fer broma l’entrenador, urgint alhora que Mateu Alemany, el director esportiu, torni a asseure’s a la taula amb Iván de la Peña, l’agent de Gavi. «No podem perdre aquest tipus de jugadors, com Ansu, Pedri, Araujo, Abde... Tinc entès que el club està treballant en aquest tema», va afegir el tècnic.

Notícies relacionades

El problema és, precisament, Gavi. Perquè és l’únic que no ha renovat el contracte. La renovació d’Ansu Fati es va presentar a so de bombo i platerets amb un acte a l’Auditori, poc després que formalitzés la continuïtat de Pedri, la gran renovació de l’any passat per l’acumulació de premis individuals que va obtenir. La continuïtat de Nico es va blindar el maig per tres temporades més. Abde, al contrari, va fitxar el passat 31 d’agost. Si segueix en la dinàmica del primer equip potser se li revisi el contracte.

Però la prioritat és Gavi, la cotització del qual s’ha disparat.