Domènec Torrent: «El Barça és avui un dels cinc millors del món»

L’entrenador català del Galatasaray confia a fer un partit «defensivament perfecte» i en el recolzament de l’afició per eliminar els blaugranes

Domènec Torrent: «El Barça és avui un dels cinc millors del món»

Javi Ferrandiz / Sport

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Galatasaray té un pla per eliminar el Barça. En realitat té dos plans, en funció del resultat que s’estigui produint, perquè el partit és decisiu sent com és la tornada. L’equip turc compta (i confia) amb l’avantatge de disfrutar del recolzament de la seva afició, «que t’ajuda a treure forces d’on no les tens per superar les dificultats, que seran moltes», afirma Domènec Torrent, el seu entrenador, que en la vigília del duel va posar en situació els fidels aficionats del club.

«El Barça és avui un dels cinc millors del món», assegura el tècnic gironí, que sembla haver percebut algun esclat d’eufòria a Istanbul després del meritori empat a zero al Camp Nou i la victòria sobre el Besiktas (2-1) en el derbi de dilluns. «Per a la gent de Turquia que no coneix prou el Barcelona, diré que ha sigut capaç de marcar quatre gols una altra vegada després d’haver-nos enfrontat», va recordar Torrent. El Galatasaray va interrompre la ratxa de victòries de l’equip blaugrana. D’aquests quatre triomfs que havia encadenat, en tres (València, Nàpols i Athletic) havia anotat quatre gols.Preparat per a les dificultats

empat a zero al Camp Noula victòria sobre el Besiktas (2-1)en tres (València, Nàpols i Athletic) havia anotat quatre gols.Preparat per a les dificultatsL’opinió de l’exentrenador blaugrana no ha variat respecte a l’anada i continua considerant l’onze de Xavi «un equip individualment superior» al Galatasaray. «No és el mateix enfrontar-se a un rival amb tanta qualitat individual que et domina tants minuts que davant un altre», va exposar davant els periodistes turcs per ressenyar les diferències entre el Barça i el Besiktas. «Si vols plantejar un partit obert, tens poques opcions», resumia.

«Haurem de defensar com un equip i fer un partit defensivament perfecte», avançava. No només això. La mentalització serà un altre eix en el qual incidirà en els seus homes, com en l’anada. «Has de preparar-te per passar moltes dificultats durant molts minuts de joc», afegia Torrent, convençut, perquè és la manera de jugar del Barça, que tan bé coneix de la seva etapa amb Pep Guardiola (2008-12), que el Galatasaray acabarà tancat a la seva parcel·la. «Però segur que tindrem la nostra oportunitats de marcar». I serà imprescindible, llavors, encertar.

Arda Turan, descartat

Notícies relacionades

El davanter Halil Dervisoglu, que tenia febre, era l’únic dubte d’una plantilla de 28 jugadors. En la qual encara hi ha Arda Turan, fora de forma física, i descartat abans fins i tot que comencés l’entrenament matinal a la ciutat esportiva. Envoltat de calma hi havia l’equip, abans de disfrutar de la combustió de l’estadi, el nou Ali Sami Yen, amb capacitat per a 52.000 seguidors en la competició europea.

«Els aficionats ens ajuden molt en el nostre camp, ens van ajudar molt quan vam tenir problemes els últims 15 minuts davant el Besiktas i no tinc dubte que ho faran i que amb ells som molt més forts», explicava Torrent, confiant en l’anomenat jugador número 12.