PREMIS DE 2021

Alexia Putellas i Gerard Moreno, els millors jugadors catalans de l’any

Guardiola surt elegit millor entrenador per quarta vegada a la ‘Gala d’Estrelles’ de la Federació Catalana de Futbol

Alexia Putellas i Gerard Moreno, els millors jugadors catalans de l’any

Sport

2
Es llegeix en minuts

Alexia Putellas i Gerard Moreno han sigut distingits com els millors futbolistes del 2021 en l’elecció efectuada per la Federació Catalana de Futbol (FCF) a la novena ‘Gala d’Estrelles’ del futbol català. La capitana del Barça i el davanter del Vila-real van rebre també els premis als màxims golejadors en les seves respectives categories. A Alexia li va entregar l’estrella daurada Leyre Leiva, futbolista de la categoria aleví blaugrana. Gerard Moreno va ensenyar la figura des de Vila-real.

Pep Guardiola va resultar elegit el millor entrenador català per quarta vegada. Campió de la Premier i de la Copa de la Lliga i finalista de la Champions, va intervenir a la gala des de Manchester. «El que més m’agrada de la meva professió és guanyar», va dir, després de consumar una temporada amb diversos rècords en el City. Va parlar del Barça, evidentment, i va demanar «paciència» amb Xavi.

«¿Què passa si no es guanya res aquesta temporada? ¿Quin problema hi ha? Ja guanyarem en el que ve», va contestar, convençut que Xavi, el seu antic company i pupil, triomfarà com a entrenador en el Barça. «Està sembrant moltes coses amb una generació que té molt bona pinta».

Alexia Putellas va batre en la terna de candidates dues companyes del Barça. Els guardons ja acumulats per la capitana del Barça –entre els quals la Pilota d’Or i el premi de la UEFA a la millor jugadora– li van brindar un gran avantatge: va aconseguir el 81% dels vots per davant d’Aitana Bonmatí (16,16%) i Marta Torrejón (2,4%). El Barça femení va rebre una distinció especial del jurat per l’apoteòsica temporada que va quallar al conquerir el triplet de LIiga, Copa i Champions.

Gerard Moreno es va imposar en les votacions a dos davanters: Dani Olmo (RB Leipzig), present a la gala, i Adama Traoré (Wolverhampton). El davanter del Vila-real va ser tercer al trofeu Pichichi de la temporada anterior (el primer espanyol) amb 23 gols, i un total de 30 en totes les competicions. Aquesta temporada n’ha anotat quatre, de moment, dos en l’última jornada en la victòria del Vila-real al camp de la Reial Societat (1-3).

Notícies relacionades

Bruna Vilamala (Barça) va obtenir el guardó a la futbolista amb més projecció, que en la categoria masculina es va emportar Nico Melamed, de l’Espanyol. Víctor García va ser elegit el millor àrbitre.

En la disciplina de futbol sala, Adolfo Fernández, del Barça, i Alicia Benete, del Móstoles, es van emportar el premi al millor jugador i jugadora, respectivament. El millor entrenador va ser Javi Rodríguez, de l’Indústries Santa Coloma.