Copa del Rei

Els modestos, a donar la campanada en la competició del ‘KO’

Equips de tercera i quarta categoria miraran de fer caure algun dels grans del futbol espanyol en una altra eliminatòria a partit únic

Els modestos, a donar la campanada en la competició del ‘KO’

Javier Zorrilla / Efe

3
Es llegeix en minuts

Un grup de modestos que militen en la tercera o quarta categoria del futbol espanyol tornen a disposar d’una oportunitat de reclamar protagonisme i mirar de donar la sorpresa davant 16 equips de LaLiga Santander en la segona eliminatòria de la Copa del Rei, que es disputarà entre dimarts i dijous.

Superada la ronda inicial, diverses localitats espanyoles viuran un nou dia de festa, per a alguns absolutament històric en el qual podran veure un Primera en els seus terrenys de joc llevat dels quatre que disputaran la Supercopa, Atlètic de Madrid, Athletic, Barcelona i Reial Madrid, que han tornat a quedar-ne exempts.

El Sevilla, segon classificat de LaLiga Santander, s’enfrontarà al modest conjunt balear d’Andratx, de la quarta categoria del futbol espanyol. L’equip de Julen Lopetegui va haver d’acudir a la pròrroga per superar el Còrdova en la ronda precedent. No vol més ensurts davant un rival que es va desfer de l’únic conjunt de categoria professional, l’Oviedo. El Betis del xilè Manuel Pellegrini exposa el seu espectacular moment de forma a Talavera de la Reina i la Reial Societat, estancada en les últimes trobades al torneig de lliga i golejada al Benito Villamarín visitarà el Zamora.

El Bergantiños, de la quarta categoria, serà l’oponent del Rayo, que va necessitar els penals per desfer-se del Guijuelo. L’equip d’Andoni Iraola serà el segon equip de la màxima categoria al qual s’enfrontarà l’equip gallec en la seva història, després d’enfrontar-se al Sevilla fa dues campanyes. A Galícia, també davant un oponent de la Segona RFEF, l’Arenteiro, es jugarà la seva continuïtat el València de José Bordalás, mentre que l’Osasuna, reforçat pel seu empat davant el Barcelona, jugarà davant el Deportivo a Riazor, que tornarà a lluir les seves millors gales en la tornada d’un Primera.

L’Andorra d’Eder Sarabia suposa un escull a tenir en compte per al Celta de l’argentí Eduardo ‘Chacho’ Coudet que a la lliga no acaba d’arrencar, una cosa que sembla haver aconseguit l’‘euro Vila-real’ d’Unai Emery, que visitarà l’Atlético Sanluqueño, en tant que el Mallorca ho farà al Llanera asturià. Immersos en la lluita per la salvació l’Alabès s’enfrontarà al Linares, el Llevant a l’Alcoià, l’Elx a l’Unionistes de Salamanca, el Granada a l’Atlético Mancha Real, el Cadis a l’Albacete i el Getafe a l’Atlètic Balears.

L’eliminatòria, així mateix, ofereix set duels entre equips de la categoria de plata. Sobresurten els xocs Tenerife-Eibar i Valladolid-Las Palmas, i el partit entre l’acabat d’ascendir Amorebieta i el líder destacat, l’Almeria, que va necessitar els penals per eliminar el modest Águilas.

Programa de la segona eliminatòria

Dimarts

Andorra (1 RFEF) - Celta (1a) (19.00 h)

San Sebastián de los Reyes (1 RFEF) - Fuenlabrada (2a) (19.00 h)

Osca (2a) - Girona (2a) (20.00 h)

Saragossa (2a) - Burgos (2a) (20.00 h)

Rayo Majadahonda (1 RFEF) - Màlaga (2a) (20.00 h)

Palencia Cristo Atlético (2 RFEF) - Espanyol (1a) (21.00 h)

Alcoià (1 RFEF) - Llevant (1a) (21.00 h)

Linares (1 RFEF) - Alabès (1a) (21.00 h).

Dimecres

Bergantiños (2 RFEF) - Rayo Vallecano (1a) (19.00 h)

Andratx (2 RFEF) - Sevilla (1a) (19.00 h)

Zamora (1 RFEF) - Reial Societat (1a) (19.00 h)

Lleonesa (1 RFEF) - Leganés (2a) (19.30 h)

Sporting (2a) - Alcorcón (2a) (20.00 h)

Ponferradina (2a) - Eivissa (2a) (20.00 h)

Valladolid (2a) - Las Palmas (2a) (20.00 h)

Castelló (1 RFEF) - Cartagena (2a) (20.00 h)

Unionistas de Salamanca (1 RFEF) - Elx (1a) (21.00 h)

Tenerife (2a) - Eibar (2a) (21.00 h)

At. Sanluqueño (1 RFEF) - Vila-real (1a) (21.00 h)

Dijous

Talavera de la Reina (1 RFEF) - Betis (1a) (19.00 h)

Llanera (2 RFEF) - Mallorca (1a) (19.00 h)

Arenteiro (2 RFEF) - València (1a) (19.00 h)

Amorebieta (2a) - Almeria (2a) (19.00 h)

Lugo (2a) - Mirandés (2a) (20.00 h)

Esportiu (1 RFEF) - Osasuna (1a) (21.00 h)

At. Mancha Real (2 RFEF) - Granada (1a) (21.00 h)

Notícies relacionades

Albacete (1 RFEF)- Cadis (1a) (21.00 h)

At. Balears (1 RFEF) - Getafe (1a) (21.00 h)