MALESTAR A PARÍS

Pochettino rep dures crítiques després de la derrota del PSG

Al tècnic argentí se l’acusa de no haver millorat l’equip amb l’arribada de Messi per unir-se a Neymar i Mbappé al davant

Pochettino rep dures crítiques després de la derrota del PSG

Tim Goode / Dpa

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El París Saint-Germain va segellar aquest dimecres la classificació per als vuitens de final de la Champions, però això no va evitar una allau de crítiques cap a l’equip i al seu entrenador, Mauricio Pochettino. El passi es va aconseguir gràcies al triomf del Lepizig a Bruges (0-5) perquè el quadro parisenc va sucumbir en la visita al Manchester City. En un duel que havia de ser d’igual a igual contra l’altre gran favorit del grup, el PSG va defraudar. I no era la primera vegada.

Haver reunit Neymar, Mbappé i Messi en un equip no s’ha traduït en un augment exponencial dels gols ni de la brillantor del joc. Al contrari. El PSG no ha donat símptomes d’una evident millora després de l’arribada de l’excapità del Barça l’estiu passat. Tot i que es va avançar al marcador amb un gol de Mbappé, va ser incapaç de resistir el joc combinatiu i col·lectiu del City, superior en totes les facetes del joc i durant els 90 minuts.

«Vistes les circumstàncies de l’inici de temporada, està bé classificar-se als vuitens de final»

Mauricio Pochettino / Entrenador del PSG

«No hi va haver por en el partit», es va alegrar Pochettino respecte a l’actitud contemplativa del seu equip. Va admetre que «hi va haver una gran diferència» i que el City va ser millor en el primer temps, però volia «retenir la imatge» dels seus després del descans. «Estic molt content amb tots els meus jugadors. Vistes les circumstàncies de l’inici de temporada, està bé classificar-se als vuitens de final», va afirmar. En l’entrevista a peu de camp se’n va anar quan li van preguntar pel seu futur. Va ser l’única lectura positiva que es va sentir. Els diaris i els comentaristes van criticar amb duresa l’entrenador i l’equip. L’Équipe va suspendre Messi i tres jugadors més, a més de l’entrenador, i va puntuar amb un 5 Neymar i Mbappé. «Tenim dret a esperar més d’un Pilota d’Or», es va escriure de Messi.

«Si vols guanyar la Champions no pots defensar amb set jugadors»

Thierry Henry / Exfutbolista francès

Comportament molest

Thierry Henry va avisar Pochettino:  «Si vols guanyar la Champions no pots defensar amb set jugadors». Una al·lusió directe a l’escassa predisposició dels tres davanters a pressionar el rival i mostrar certa actitud defensiva. «És impossible guanyar-la, no importa l’equip que siguis», afirmava l’excampió mundial, excompany de Messi al Barça, precisant quin era el problema més gran derivat: «Els laterals estan exposats, així que pràcticament és un tres contra un o un tres contra dos al terreny de joc».

Notícies relacionades

Els exjugadors que van analitzar el partit no van fugir d’estudi. El francès Emmanuel Petit, excompany d’Henry a la selecció, a RMC Sport, va comentar: «Em comença a molestar molt el comportament d’alguns jugadors», va dir, al·ludint a l’escàs sacrifici defensiu per recuperar la pilota. «Però el que em molesta sobretot és el comportament irrespectuós d’alguns jugadors», va afegir.

Des del vessant del City tampoc van faltar les crítiques a Pochettino. Jamie Carragher, exdefensa del Liverpool, suggeria que el tècnic argentí «ha de deixar el PSG» per la seva incapacitat a poder coordinar el seu trident amb l’equip. «Si té l’oportunitat d’anar al Manchester United, me n’aniria demà». El United, va recordar, busca entrenador, sentenciat Ole Gunnar Solskjaer, i no tindrà problemes amb tants egos a l’equip. Owen Hargreaves, exfutbolista del United, va esmentar que al City li van faltar Phil Foden i Kevin de Bruyne, dues baixes de pes, i va interpretar: «Messi i Neymar se’n van anar del camp pensant: “Tant de bo jugués en un equip com aquest”». Com el City de Guadiola.