MANCHESTER UNITED – MANCHESTER CITY (0-2)

El City abat un depressiu United en el derbi de Manchester

Guardiola aconsegueix la seva millor exhibició a Old Trafford des que entrena a Anglaterra

El City abat un depressiu United en el derbi de Manchester
2
Es llegeix en minuts

De res li va servir al Manchester United la humiliació soferta davant el Liverpool. Els de Solskjaer van tornar a ser una joguina en mans d’un rival àmpliament superior, simplement una altra baula futbolística. El Manchester City de Guardiola va donar una lliçó en el derbi, l’exhibició més gran de Pep a Old Trafford des que dirigeix a la Premier League.

Cancelo va tornar a ser braç executor, amb dues assistències, i Bailly (en pròpia) i Bernardo Silva van posar els gols. De Gea va evitar una tragèdia abans del descans. I mentre el City va anar a la seva, aixecant el peu de l’accelerador a la segona meitat, Solskjaer continuava perdent arguments que el mantinguin a la banqueta del Teatre dels Somnis.

El United amb prou feines va sortir del seu camp a la primera meitat. Cristiano Ronaldo, el seu punta de llança, registrava una ubicació mitjana al seu propi terreny de joc. Guardiola va renunciar a Grealish per a, senya d’identitat, reforçar-se amb més centrecampistes. Bernardo Silva i De Bruyne alternaven el fals nou, amb Foden i Gabriel d’extrems.

Solskjaer es va protegir amb tres centrals, que no sabien ni qui marcar i quan se’n van assabentar, ja s’havien fet el primer a la seva porteria. Eric Bailly, solució d’emergència d’Ole, va desviar a gol un centre tens de Cancelo als vuit minuts.

Inici somiat

L’inici somiat d’un Manchester City que a partir d’allà va apallissar els seus veïns. L’única urpada local la va donar Cristiano Ronaldo, amb una volea el 25’ que va repel·lir Ederson. Va ser l’únic xut a porteria local de la tarda. El que va arribar a continuació va ser una resposta del City, amb aparició estel·lar de De Gea. El porter espanyol va treure quatre gols clars al Manchester City: a Gabriel Jesus, Cancelo, De Bruyne i Gündogan. Una exhibició que es va acabar a punt del descans, quan Bernardo Silva va trobar una alfombra vermella a l’esquena de Shaw per doblar l’avantatge. De nou, un regal de Cancelo.

La segona meitat no va canviar el despropòsit local. Solskjaer va donar entrada a Sancho, inèdit. Com Bruno Fernandes, Rashford o Greenwood. I el City va seguir a la seva. Gündogan, Foden o Stones podrien haver sentenciat i calmat un Pep hiperactiu i sofridor a la banda. És l’únic retret que els pot quedar: no haver obert una ferida històrica. El 0-2 final infravalora la distància sideral entre els dos bàndols de Manchester, la ciutat grisa que aquesta nit dormirà tenyida de blau cel.

FITXA TÈCNICA

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Bailly (Sancho, m. 45), Lindelof, Maguire, Shaw (Telles, m. 73); Bruno Fernandes, McTominay, Fred (Van de Beek, m. 80); Greenwood (Rashford, m. 66), Cristiano Ronaldo.

Manchester City

Ederson; Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo; Rodri, Bernardo Silva, Gündogan; Gabriel Jesus, De Bruyne, Foden.

Gols

0-1 m. 8 Bailly (pp); 0-2 m. 45 Bernardo Silva.

Àrbitre

Notícies relacionades

Michael Oliver. TG: Cristiano Ronaldo (m. 90) / Cancelo (m. 48), Bernardo Silva (m. 58).

Estadi

Old Trafford. 79.000 espectadors.