Futbol

Tebas: «La situació del Barça no és tan dolenta, tot i que és pitjor que la del Madrid»

El president de LaLiga assegura a ‘L’Équipe’ que el preocupa més la crisi institucional que l’econòmica al club blaugrana

Tebas: «La situació del Barça no és tan dolenta, tot i que és pitjor que la del Madrid»

LFP

1
Es llegeix en minuts

El president de LaLiga, Javier Tebas, considera que la situació econòmica del FC Barcelona «no és tan dolenta» i acusa els diferents presidents del club de «tirar porqueria» sobre els precedents. «Sobre el Barça estic més inquiet per la crisi institucional que veig que per la situació econòmica», va indicar en una entrevista publicada aquest dijous pel diari ‘L’Équipe’.

El president de la LaLiga va reaccionar des de Mònaco, on va participar a la fira Sportel, a la publicació de l’auditoria del Barça, que xifra en 1.350 milions d’euros el deute del club. «Tots els que arriben tiren porqueria als que els precedeixen. Tenim les seves xifres, el Barça no estava gairebé mort, si no, no hauria pogut rebre un crèdit de més de 500 milions d’euros», va assenyalar. «El Barça no està tan malament, tot i que està pitjor que el Madrid», va afegir.

Les «trampes» del PSG

Notícies relacionades

Tebas va mantenir que el París Saint-Germain (PSG) «fa trampes» per saltar-se el joc net financer de la UEFA i va recordar que en el passat no va ser sancionat «per un error de procediment i no pel fons». Va afirmar que té proves que demostren que el PSG «no genera els diners necessaris per tenir aquesta plantilla», que va valorar en 600 milions d’euros, i va assenyalar que suposa «una distorsió de la competència en l’economia del futbol europeu». Va considerar que els seus comptes no es corresponen amb el patrocini real, com demostra que ingressa un 40% més que marques consolidades com el Manchester United. Tebas va assenyalar que el PSG no és l’únic «club-Estat que inverteix sense límits, cosa que desestabilitza el futbol».

El president de LaLiga va estimar que la sortida d’estrelles del campionat espanyol, com l’argentí Lionel Messi o el portuguès Cristiano Ronaldo, no han impedit una pujada del «13% al 14% dels drets internacionals per a les quatre pròximes temporades». «Està bé tenir aquests jugadors, però la nostra estratègia no en depèn [...] Per mi, Benzema és el millor 9 d’Europa. No hi ha motiu per ser pessimista», va indicar.