Lliga de les Nacions

Aires de revenja en el Bèlgica-França

L’equip de Robert Martínez somia tornar el cop als pupils de Deschamps per la seva eliminació en l’últim Mundial

Aires de revenja en el Bèlgica-França
2
Es llegeix en minuts

Bèlgica i França disputaran aquest dijous (20.45 hores, La 1) al Juventus Stadium el segon partit de les semifinals de la Lliga de les Nacions. A la final de diumenge esperarà el guanyador del duel entre Itàlia i Espanya.

Els belgues porten molt temps esperant el moment de venjar-se d’una vegada del país veí, que l’últim Mundial els va eliminar per la mínima i posteriorment es va proclamar campió. I és que no és poca la rivalitat que els separa. «Perdem contra un equip que no és millor que nosaltres», va dir el porter Thibaut Courtois després de caure eliminat l’estiu del 2018. «Prefereixo perdre amb aquesta Bèlgica que guanyar amb aquesta França», va destacar Eden Hazard el mateix dia. Declaracions que posen de manifest la creixent rivalitat entre les dues seleccions durant els últims anys.

El seleccionador, Didier Deschamps, va voler treure ferro a la qüestió en la prèvia del partit i es va desfer en elogis a la selecció belga catalogant-la com «una de les millors del món». «L’Eurocopa ha quedat enrere. Hi ha un trofeu en joc, una semifinal contra un dels millors equips del món. Ho hem donat tot per arribar fins aquí en un grup molt competitiu. Volem aquest trofeu».

A falta d’un any perquè comenci el Mundial del 2022, les dues potents seleccions intentaran remuntar el vol després de la patacada de l’Eurocopa, en què cap de les dues seleccions va aconseguir passar dels quarts de final.

França: tornar a ser la de sempre

Caure derrotada contra Suïssa no va agradar gens a la selecció francesa, que es creia capaç de tot després del joc que venia desplegant en els últims anys. La veritat és que els de Didier Deschamps no passen pel seu millor moment de forma, i una clara prova d’això és que només han aconseguit eliminar Finlàndia en els últims partits eliminatoris.

França té la importantíssima baixa de N’Golo Kanté, que va donar positiu per Covid-19, i tampoc podrà comptar amb Ousmane Dembélé, que s’està recuperant de la seva lesió al genoll.

Bèlgica: una promesa constant

Notícies relacionades

Després de diversos anys confeccionant una exquisida generació de futbolistes que ha brillat en el futbol internacional, ha arribat l’hora que Bèlgica triomfi col·lectivament com a selecció. Va estar molt a prop de fer-ho en el Mundial del 2018, quan va donar la sorpresa eliminant la totpoderosa Brasil. En aquesta Lliga de les Nacions se n’espera molt.

La selecció belga ha viatjat a Torí amb tots els seus efectius, a excepció del jugador del Borussia Dortmund Thomas Meunier, que ha caigut de la convocatòria després d’una lesió al genoll que va patir el cap de setmana passat en un partit de la Bundesliga contra l’Augsburg. La seva posició l’ocuparà Thomas Focket, defensa de l’Stade de Reims.