Futbol sala

Espanya queda fora del Mundial després de caure a quarts contra Portugal

La selecció va malgastar un avantatge de 2-0 i va caure en la pròrroga (2-4) davant l’equip lusità, el seu botxí a la final de l’Europeu

Futsal-Twitter

3

En un dels millors partits del Mundial de Lituània, Espanya va caure en la pròrroga de quarts de final contra Portugal (2-4), la mateixa pedra contra la qual es va estavellar a la final de l’Europeu. La selecció va saltar al camp amb molta intensitat i prova d’això va ser el domini més gran de pilota que va tenir l’equip dirigit per Fede Vidal. La importància d’aquest crucial xoc de quarts i els nervis van fer que els sistemes defensius s’imposessin als atacs en les primeres situacions del partit. En els primers cinc minuts hi va haver una ocasió per cada equip. Adolfo Fernández per part d’Espanya i Ricardinho per la portuguesa. Miguel Mellado, en el minut sis, va firmar un xut amb l’esquerra des de 15 metres que es va marxar fregant la porteria de Bebé.

Espanya estava desplegant un millor joc i les seves ocasions de gol se succeïen, mentre que Portugal i en concret el seu capità, Ricardinho, demostraven nervis i desconcert sobre la pista del Vílnius Arena amb la cinquena falta (min.10). En el minut 13, Portugal va estar a prop d’avançar-se al marcador amb un rebuig de Borja Díaz cap a la seva pròpia porteria que Jesús Herrero va aturar amb mestria.

La selecció era molt a prop d’aconseguir el primer gol del partit, però als de Fede Vidal els faltava l’encert necessari. Marc Tolrà va provar fortuna amb un xut llunyà que se’n va anar per sobre del travesser de la porteria de Bebé (min.14). A 37 segons per al final de la primera part, Portugal va cometre la sisena falta i Adri Martínez va desaprofitar un llançament des dels 10 metres que se’n va anar a l’esquerra de la porteria portuguesa.

Gol en pròpia porteria

La segona part va començar de nou amb una selecció espanyola molt ben plantada sobre la pista i portant la iniciativa del joc. Raúl Campos va tenir una ocasió claríssima des de la frontal de l’àrea amb l’esquerra que es va estavellar a la creu (min. 21). En el minut 22 es va estrenar el marcador amb la millor jugada del partit. El capità espanyol, Carlos Ortiz, va fer una passada en llarg a Adolfo Fernández, que va batre Bebé amb una espectacular vaselina per firmar l’1-0 per a Espanya. Poc després, va arribar el 2-0 en una jugada d’estratègia. Adri Martínez va xutar una falta directa escorada a la dreta que va sorprendre l’equip portuguès (min.23). L’equip lusità va retallar distàncies amb un xut llunyà d’André Coelho en el qual Jesús Herrero no va estar molt encertat (min. 31).

A Espanya no li va provar bé el gol portuguès i cinc minuts després el pivot Zicky Té va anotar l’empat després d’una jugada d’estratègia a pilota aturada (min. 36). En els dos últims minuts del temps reglamentari, Jesús Herrero va repel·lir amb una gran estirada un xut molt clar de Ricardinho i en els últims segons Adolfo Fernández va estavellar la pilota en un pal. José Raya va ser el gran protagonista dels últims dos minuts de la pròrroga, ja que va tenir una gran ocasió des del camp espanyol amb un xut molt llunyà que Bebé va evitar amb una gran estirada (min. 42), i un minut després, en un intent de rebuig, va marcar un gol en pròpia porteria que va significar el 2-3 per a Portugal.

Espanya, que va utilitzar porter-jugador durant la segona part de la pròrroga, va jugar a la desesperada, amb poca fluïdesa, i Portugal ho va aprofitar per aconseguir el 2-4 en el minut 48 per mitjà de Pany Varela, que va marcar amb un xut des del seu camp quan la porteria espanyola estava desguarnida.