COMPLETARÀ L’ACTUAL DANI JARQUE

L’Espanyol invertirà 20 milions d’euros en una segona ciutat esportiva

  • El club blanc-i-blau, una de les entitats amb millor planter del món, vol que el nou complex sigui a Cornellà, tan a prop com sigui possible de l’RCDE Stadium

  • L’entitat de ‘Mr. Chen’ aprofitarà una quarta part dels 80 milions d’euros que rebrà de l’acord LaLiga-CVC per posar en marxa el seu projecte

A1-123256670.jpg

A1-123256670.jpg / JORDI COTRINA (EPC)

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

N’hi ha que el veuen quiet, tapat, conservador, discret, tradicional. D’altres el jutgen, després d’un any a Segona Divisió, com un acabat d’ascendir a Primera. N’hi ha que el qualifiquen com el club de ‘Mr. Chen’, tal com Daniel Sánchez Llibre anomena, de manera carinyosa, l’amo xinès Chen Yansheng. Però el cert és que el RCD Espanyol de Barcelona, situat a Cornellà-el Prat, és un club inquiet, que no para de créixer i que no deixa de viure intensament el seu present i planejar, el millor possible, el seu futur, a curt i llarg termini.

Els que en saben, de futbol, millor encara, els que viuen de la indústria del futbol, com Javier Tebas, president de LaLiga, sol anomenar el futbol, asseguren, amb dades a la mà i amb enorme contundència, que «si definim ‘potencial’ com la diferència entre el que, en aquests moments, és el club i el que pot ser, l’Espanyol és un dels tres clubs espanyols amb més potencial de creixement».

Un equip de gent del planter

És per això que l’Espanyol és un dels clubs amb millor planter del món i, sobretot, amb la idea més clara de com ha de ser el seu present i futur i d’on han de sortir els futbolistes que llueixin la seva samarreta. En aquest sentit, jugant amb els noms que han sorgit d’aquesta valoradíssima i fructífera Ciutat Esportiva Dani Jarque, el bressol de l’espanyolisme, hi ha qui ha construït un equip de petits periquitos: Pau López (Roma); Pol Lirola (Fiorentina), David López (Espanyol), Eric Bailly (Manchester United), Aarón (Mainz 05); Joan Jordán (Sevilla), Marc Roca (Bayern de Munic); Sergi Darder (Espanyol), Melendo (Espanyol), Cucurella (Brighton); i Gerard Moreno (Vila-real).

No es tracta d’un joc, es tracta de certificar que la Dani Jarque, a Sant Adrià de Besòs, no té res a envejar a La Masia, La Fàbrica del Reial Madrid, Lezama, El Mareo i tants altres bressols de joves futbolistes amb projecció. És més, l’Espanyol que, recentment, va ser campió de Segona Divisió i va aconseguir brillantment l’ascens a Primera, tenia el 52% de jugadors de casa (14 futbolistes de 27). Aquest és el gran valor de l’actual Ciutat Esportiva, que continuarà bressolant nens amb futur.

I, no només això, aquest any nou joves han entrat ja en dinàmica de primer equip amb Vicente Moreno: Joan García, Gregori Gràcia ‘Gori’, Aleix Gorjón, Omar el Hilali, Jofre Carreras, Antoniu Roca, Ángel Fortuño, Nabil Touazi i Alejandro Pérez. Cal tenir en compte que l’Espanyol B té una mitjana d’edat de 19,31 anys.

Injecció econòmica

No hi ha dubte que la pandèmia, la Covid-19 i la crisi econòmica que afecta tot el món ha provocat un munt de desajustos en els comptes dels clubs de futbol, per això els gestors blanc-i-blaus, que mai han deixat de mimar el seu planter, estan preparant ja un pla de xoc per fer un salt qualitatiu i quantitatiu al sector, on mai han deixat de ser líders: el futbol de base, el planter, les seves infraestructures esportives. No en va són dels pocs clubs que tenen un estadi propi espectacular i una ciutat esportiva modèlica.

Però l’Espanyol en vol més, i per això té al cap, ja molt avançat, un pla inversor important utilitzant bona part dels 80 milions d’euros que, més o menys, considera que li correspondran en l’acord entre LaLiga i CVC. D’aquests 80 milions, el club propietat de Mr. Chen pensa invertir uns 20 milions en la creació d’una segona ciutat esportiva, si pot ser als terrenys que ja té controlats a Cornellà, tan a prop com sigui possible de l’RCDE Stadium, ja que, ateses les enormes limitacions de Sant Adrià de Besos, li resulta impossible ampliar la Dani Jarque, que continuarà sent vital.

És evident que la injecció de 80 milions d’euros, procedents de LaLiga, servirà per a moltes altres coses, com per exemple, posar en marxa una experiència vip a l’estadi, aconseguir una unitat elèctrica més potent en aquest recinte i augmentar els ingressos ordinaris amb noves idees i propostes. Però, tal com obliga l’acord amb LaLiga, l’Espanyol ha decidit utilitzar una quarta part d’aquests diners en la compra de nous terrenys a Cornellà i la construcció d’una segona ciutat esportiva, imprescindible per compartir tota l’activitat esportiva i formativa amb la Dani Jarque.

Dues instal·lacions al màxim

Segons ha pogut saber El Periódico, a l’‘staff’ executiu de ‘Mr. Chen’ li hauria encantat estudiar i fer realitat el somni d’una macro-ciutat esportiva nova, amb nou o deu camps de futbol. Però aquesta idea, de moment, està aparcada, tot i que no descartada, perquè ningú al club vol conflictes amb els ajuntaments de Cornellà de Llobregat i Sant Adrià de Besòs.

Notícies relacionades

Tot sembla indicar que l’Espanyol ja té controlats alguns terrenys i, possiblement, fins i tot emparaulada la seva compra, al voltant de l’estadi. La nova ciutat esportiva veuria reduïda la seva capacitat a quatre o cinc camps, un dels quals s’intentarà que sigui un bufó i funcional ‘miniestadi’ perquè hi juguin els seus partits el filial i el femení.

La nova instal·lació compartiria tota l’activitat professional, del filial, femení, planter i escola formativa amb l’actual Dani Jarque. Entre totes dues es podria augmentar, fins i tot, l’ampliació de l’escola ja més comercial i activitats tipus campus i altres línies de negoci com ara acords de formació amb altres clubs estrangers, tant a nivell d’ensenyament a joves promeses com cursos de formació d’entrenadors, que, en aquests moments, només poden acudir amb comptegotes a Sant Adrià. L’augment d’aquest tipus d’activitats suposarà importants ingressos per a l’Espanyol.

Temes:

Espanyol