Futbol internacional

La FIFA investigarà els insults racistes en l’Hongria-Anglaterra

La FIFA investigarà els insults racistes en l’Hongria-Anglaterra

Attila Kisbenedeg / AFP

1
Es llegeix en minuts

La FIFA ha condemnat «enèrgicament» el comportament racista d’alguns aficionats hongaresos davant jugadors anglesos durant el matx de la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022 entre Hongria i Anglaterra a Budapest (0-4), i ha assegurat que prendrà «les mesures adequades».

«La FIFA rebutja enèrgicament qualsevol forma de racisme i violència i té una postura molt clara de tolerància zero per a aquest tipus de comportament en el futbol. La FIFA prendrà les mesures adequades tan aviat com rebi els informes dels partits sobre el partit Hongria-Anglaterra d’ahir», va indicar l’organisme rector del futbol mundial en un comunicat.

A més, va recordar que l’anterior sanció imposada al país magiar per part de la UEFA es complirà només durant les competicions continentals i que no pot aplicar-se durant la classificació per al Mundial. «Respecte a l’anterior sanció de la UEFA contra Hongria, cal tenir en compte que, segons l’especificat per la UEFA en aquell moment, aquesta sanció es complirà en les competicions de la UEFA», va destacar.

Un precedent

Al juliol, la UEFA va imposar una sanció de dos partits a porta tancada a la selecció magiar pel comportament dels aficionats hongaresos durant els partits de l’Eurocopa 2020; alguns van mostrar pancartes homòfobes i van entonar càntics racistes durant els partits contra França i Portugal.

Notícies relacionades

Els jugadors d’Anglaterra Raheem Sterling i Jude Bellingham van ser blanc de sons de micos per part dels aficionats locals durant el partit a Budapest, en el qual al jugador del Manchester City li van llançar objectes després de marcar el primer gol. A més, l’afició hongaresa va esbroncar els jugadors anglesos abans del servei inicial després que s’agenollessin com a gest contra el racisme.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va demanar a la FIFA que actués. «És completament inacceptable que els jugadors d’Anglaterra hagin sigut abusats racialment a Hongria ahir a la nit. Insto la FIFA a prendre mesures enèrgiques contra els responsables per garantir que aquest tipus de comportament vergonyós sigui erradicat del joc per sempre», va escriure a la xarxa social Twitter.