FUTBOL DE SELECCIONS

Van Gaal afronta la seva tercera etapa amb els Països Baixos

El nou seleccionador ‘oranje’ succeeix Frank de Boer i prepararà la classificació al Mundial 2022

Van Gaal afronta la seva tercera etapa amb els Països Baixos

EFE

1
Es llegeix en minuts

La KNVB (Federació Neerlandesa de Futbol) ha oficialitzat aquest matí el nomenament de Louis van Gaal com a nou seleccionador dels Països Baixos, una posició que ocuparà per tercera vegada després de les firmes del 2000 i 2012. «El futbol neerlandès sempre ha estat a prop del meu cor i, segons la meva opinió, el lloc d’entrenador nacional és clau per a l’avenç del nostre futbol. Considero un honor entrenar la selecció holandesa», va dir Van Gaal en un comunicat de la federació.

El nomenament de Van Gaal, que succeirà Frank de Boer, es produeix malgrat que va criticar recentment els jugadors de l’Oranje, ja que va dir que «un munt d’estrelles glorificades no van poder fer-ho», amb referència a l’eliminació dels Països Baixos en els vuitens de final de l’Eurocopa. Avui en canvi, el nou seleccionador va indicar que «he parlat amb diversos jugadors i m’he reunit amb el personal tècnic de la selecció, tinc moltes ganes de treballar al seu costat».

Notícies relacionades

Països Baixos juga entre l’1 i el 7 de setembre tres partits contra Noruega, Montenegro i Turquia que seran clau per decidir el primer lloc del grup G –l’«Oranje» va segona– classificatori per al Mundial de Qatar 2022. «Hi ha poc temps per als pròxims partits de classificació, que són immediatament crucials per a la nostra participació en el Mundial, per la qual cosa l’atenció se centra immediatament al cent per cent en els jugadors i en l’enfocament que hem d’utilitzar», va assegurar el tècnic.

Van Gaal va estar a càrrec dels Països Baixos en dues ocasions anteriors: entre 2000 i 2001, després de deixar el FC Barcelona, i entre 2012 i 2014, quan va aconseguir el tercer lloc en el Mundial del Brasil abans de marxar a Anglaterra amb el Manchester United. Amb el nou seleccionador arriben a l’‘Oranje’ històrics com Danny Blind i Henk Fraser, que exerciran com assistents, i Frans Hoek, que serà l’entrenador de porters.