el polèmic torneig

El Govern espanyol es posiciona contra la Superlliga europea

  • Des de La Moncloa es manifesta un rebuig del nou campionat impulsat per 12 clubs i s’apel·la a trobar «una solució dialogada»

  • La Comissió Europea i diversos governs com el britànic o el francès també han mostrat la seva disconformitat amb el projecte

  • ¿QUÈ ÉS LA SUPERLLIGA EUROPEA?

  • La creació de la Superlliga obre una guerra en el futbol europeu

1
Es llegeix en minuts

El Govern espanyol ha expressat aquest dilluns el seu rebuig de la iniciativa de crear una Superlliga de futbol que promouen, entre d’altres, el Reial Madrid, l’Atlètic de Madrid i el FC Barcelona, i ha fet una crida al diàleg a totes les parts per trobar una «solució pactada» que sigui beneficiosa per a tothom.

Des de La Moncloa s’ha traslladat el rebuig de la iniciativa perquè es considera que «ha sigut pensada i proposada sense comptar amb les organitzacions representatives d’aquest esport, tant a nivell nacional com internacional».

Segons ha explicat el Govern, el ministre de Cultura i Esport, Jose Manuel Rodríguez Uribes, ha mantingut reunions i converses durant tota la jornada, entre d’altres, amb els presidents de la UEFA, RFEF, La Lliga de Futbol professional, així com amb els presidents del Futbol Club Barcelona, l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, els equips espanyols que recolzen aquesta iniciativa.

Solució pactada

En els seus contactes, ha defensat que s’ha de tornar al camí del diàleg i de l’acord en els àmbits de decisió i organització als quals aquests mateixos clubs pertanyen per aconseguir «una solució pactada que sigui convenient al futbol i a l’esport», tant als organismes nacionals i internacionals com als equips, els professionals i l’afició en general.

El Govern ha subratllat que «l’esperit esportiu ha de quedar patent a través de la recerca d’un acord ampli» i ha aclarit que en els seus contactes ha constatat la disposició de totes les parts al diàleg, que ha confiat que «fructifiqui amb un acord beneficiós per a tothom».

Notícies relacionades

Dotze clubs de futbol europeus van anunciar aquest diumenge la creació d’una Superlliga de futbol. A més dels tres espanyols, hi figuren també el Milà, l’Arsenal, el Chelsea, l’Inter, la Juventus, el Liverpool, el Manchester City, el Manchester United i el Tottenham Hotspur.

La polèmica ha envoltat el projecte des del seu anunci i no només la UEFA o la FIFA s’han oposat a l’elitista campionat. També ho han fet altres governs com el britànic, el francès i fins i tot la Comissió Europea.