LA TECNOLOGIA DEL FUTBOL

La FIFA prepara el fora de joc automatitzat per al Mundial 2022

Arsène Wenger revela un pla que buscaria evitar una llarga revisió del VAR

La FIFA prepara el fora de joc automatitzat per al Mundial 2022
2
Es llegeix en minuts

El món del futbol continua evolucionant de la mà de la tecnologia. Si fins fa poc l’aplicació del VAR va ser una gran innovació als terrenys de joc, ara la FIFA estarà a punt per implementar un sistema automatitzat per als fores de joc en la Copa del Món de l’any vinent, a Qatar 2022. Arsène Wenger, exentrenador i director de desenvolupament mundial del futbol a la FIFA, ha donat suport a aquesta iniciativa amb l’objectiu d’eliminar la incertesa creada per la videorevisió actual.

L’organització creadora de les regles del joc, la IFAB (International Football Association Board), va dir el mes passat que continuava revisant la llei de fora de joc i planejava provar la tecnologia que permetria decisions semiautomàtiques per limitar la necessitat de llargues esperes per a les revisions del VAR. Segons la FIFA, la tecnologia de fora de joc semiautomatitzada proporciona al videoarbitratge informació addicional abans de l’àrbitre, que és qui fa l’última crida.

Wenger va dir que recolzava la innovació, que permetria informar directament l’assistent d’un àrbitre si una acció és fora de joc. «Crec que el fora de joc automatitzat estarà a punt per al 2022», va dir a The Times.

«Estic pressionant molt per tenir els fores de joc automatitzats, que significa que el senyal va directament al jutge de línia. De mitjana, el temps que hem d’esperar és d’uns 70 segons, de vegades 1 minut i 20 segons, etc. És molt important perquè veiem que moltes celebracions es cancel·len després d’això per situacions marginals», va assenyalar el que va ser mànager dels ‘gunners’.

Aquí pots veure els canvis actuals en les normes de joc per a la temporada 2021-22:

Van Basten va demanar eliminar el fora de joc

Notícies relacionades

El mes passat, l’exdavanter holandès Marco van Basten va demanar als legisladors del futbol que considerin eliminar la regla del fora de joc, dient que el joc estaria millor si no existís.

«Si desapareix el fora de joc, la línia defensiva baixarà encara més. Diran que els defenses es retiraran perquè tindran por que els davanters apareguin per darrere. Però llavors estaran tots sobre del porter. Si els davanters poden moure’s darrere dels defensors, hi haurà més possibilitats de marcar. Els equips trobarien la manera de jugar», va anunciar Van Basten, al·legant els seus beneficis per al futbol ofensiu i els contratemps que generen les situacions de revisió.