• L’equip periquito es destapa al RCDE Stadium en una primera part magistral amb gols de Raúl de Tomás, Embarba i Pulido en pròpia porta

• L’expulsió de Randy Nteka que va provocar el penal que li va donar l’1-0 al club blanc-i-blau va facilitar la victòria de l’equip entrenat per Vicente Moreno

• De Tomás va tornar a marcar a la segona meitat per culminar la golejada i torna a enganxar-se a la lluita pel pitxitxi de la Lliga

2

El RCD Espanyol s’aferra al liderat de LaLiga SmartBank amb una aclaparadora golejada davant el Fuenlabrada a l’RCDE Stadium (4-0), amb un doblet de Raúl de Tomás. L’equip madrileny es va quedar amb un jugador menys en els primers minuts del partit.

A l’equip entrenat per Vicente Moreno se li va posar de cara el partit ben aviat amb l’expulsió de Nteka al minut 17. El VAR va determinar que el futbolista va impedir, amb la mà, que la rematada de Raúl de Tomás entrés a porteria i va veure la targeta vermella. RDT, el davanter madrileny, qui sinó, va convertir el penal per als blanc-i-blaus.

Les males notícies seguien per al Fuenlabrada, ja que Pinchi es va haver de retirar per lesió. L’escenari del matx pintava molt plàcid per als periquitos, que no van desaprofitar l’oportunitat de sentenciar ràpidament els homes entrenats per José Luis Oltra.

Al minut 29, Embarba va aprofitar una passada de David López per superar Rosic. El domini local era aclaparador i la diferència al marcador es va incrementar després d’un autogol de Pulido, que va desviar un potent xut de Sergi Darder després d’una exhibició de tècnica en què va deixar asseguts diversos rivals.

L’Espanyol tenia el partit on volia, clarament controlat després de disputar-se els primers 45 minuts. Els blanc-i-blaus van abaixar les revolucions a la segona meitat per dosificar esforços en una setmana de tres partits; no necessitaven res més. No obstant, la qualitat del líder de Segona Divisió i el desgast del rival, amb un menys durant molts minuts, va decantar encara més la balança. Raúl de Tomás va firmar un altre gol al minut 65 i va ampliar encara més les diferències al lluminós. El madrileny, amb 18 gols, es torna a enganxar a la lluita pel pitxitxi.

Els periquitos van tenir més oportunitats per engreixar el marcador de la mà de Wu Lei. El Fuenlabrada, per la seva banda, pràcticament no va inquietar Diego López. En qualsevol cas, el guió del partit estava fixat des del penal executat per RDT i no hi va haver opció a sorpreses.

ESPANYOL, 4; FUENLABRADA, 0

Espanyol: Diego López; Óscar Gil, Calero, Cabrera, Didac; Embarba, Darder, David López, Nico Melamed; Dimata, Raúl de Tomás. Tècnic: Vicente Moreno. Canvis: Leandro Cabrera per Fran Mérida (m.45); Embarba per Vadillo i Wu Lei per Dimata (m.56); Pol Lozano per Darder (m.65); Matías Vargas per Melamed (m.72).

Fuenlabrada: Rosic; Mikel, Pulido, Diéguez, Antonio Cristian; Oscar Pinchi, Ciss, Fonts, Mula; Nteka i Borja Garcés. Tècnic: José Luis Oltra. Canvis: Oscar Pinchi per Javier Espinosa (m.27); Mula per Salvador (m.48); Alejandro Sotillos per Mikel Iribas (m.53); Damián Cáceres per Borja Garcés (m.75); Pol Valentín per Pathé Ciss (m.75).