«ÉS EL PARTIT QUE MÉS HE PATIT»

Luis Enrique: «És un premi merescut i si no m’és igual»

  • «El míster ens va dir que continuéssim insistint perquè, al final, arribaria el gol», diu Dani Olmo

  • «Hem capgirat el partit amb molt afany, molt valor, més atrevits i més agosarats que a la primera part», afirma Luis Enrique

  • «Sí que estic preocupat, molt preocupat, respecte al partit de Kosovo», admet el tècnic asturià

  • «No estem pletòrics, però l’equip s’ha tret un pes de sobre. El gol d’Olmo ens dona confiança», assegura l’entrenador

Luis Enrique: «És un premi merescut i si no m’és igual»
4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Luis Enrique va prendre decisions estratègiques i importants. Espanya estava perdent al descans davant Geòrgia. I el seleccionador va treure Bryan Gil, el murri extrem de l’Eibar, que va deixar el seu lloc a Dani Olmo. A partir d’aquesta modificació tàctica del tècnic asturià, la selecció es va entonar a la segona part amb el triangle que van formar a la banda esquerra Jordi Alba, autor de dues assistències de gol, Pedri i Dani Olmo, que va firmar el decisiu gol de la victòria.

«És el partit que més he patit, sense cap dubte. El fantasma que es complicava la classificació hi era. I segueix sent-hi. Ja vam veure que seria molt complicada la segona meitat. Quan un equip es tanca darrere genera això, no estem tan lúcids, això s’ha vist. M’ha sorprès Geòrgia, ha creat molt perill per la seva banda esquerra», ha dit Luis Enrique, que va reconèixer els problemes de joc amb què va topar la seva selecció.

Ramos, un descart «tècnic»

«Ja sé que qualsevol cosa que faci amb Sergio generarà polèmica. Però no ha jugat per una decisió tècnica», ha reconegut el tècnic, que va decidir no apostar pel capità de la selecció, malgrat que Espanya, amb l’1-0 de Geòrgia, estava contra les cordes.

Pedri ha demostrat el perfil de jugador que és, es coneix molt bé amb Jordi Alba, hi ha una comunicació clara i fluida

Luis Enrique

«Pedri ha demostrat el perfil de jugador que és, es coneix molt bé amb Jordi Alba, hi ha una comunicació clara i fluida. Estic molt content que s’hagi guanyat», ha dit el seleccionador sobre el jove canari abans d’analitzar el valuós gol de Dani Olmo que ha canviat l’ombrívol paisatge d’Espanya.

«El xut de Dani Olmo fa una mica d’efecte, hi havia algunes pilotes desviades. L’animàvem a xutar, és un dels que millor ho fa. És del que menys hem fet en aquests dos partits», ha indicat Luis Enrique. «No tinc dubtes sobre els jugadors. Si estic preocupat respecte a Kosovo. Molt preocupat. Espanya ha de ser al pròxim Mundial. No contemplem no ser-hi, estem patint més amb aquestes seleccions que contra Suïssa, que va jugar els quarts de final de l’últim Mundial, Alemanya, Ucraïna...»

«Ha sigut molt complicat perquè Geòrgia ha estat a un gran nivell. Ha sigut molt difícil, ho hem capgirat amb molt afany, molt valor, més atrevits i més agosarats que a la primera part», ha remarcat, admetent que Geòrgia «ha jugat molt bé, aprofitant molt bé les seves transicions».

Si marques un gol al noranta i escaig és sort, però ens ve molt bé, no t’enganyaré

Luis Enrique

«Si hem de perdre, perdem, però sortim a guanyar. Però crec que és un premi merescut. I si no és merescut, m’és igual. Però reforça la moral de l’equip. Ningú estarà relaxat contra Kosovo», ha comentat el tècnic asturià, feliç perquè el seu equip «ha insistit i insistit» desgastant Geòrgia. «Si marques un gol al noranta i escaig és sort, però ens ve molt bé, no t’enganyaré».

Lliçó de «coratge»

Estava enredada Espanya, però va despertar en l’últim sospir gràcies al xut amb la dreta de Dani Olmo, que va comptar amb la inestimable ajuda del porter de Geòrgia. «El míster ens va dir que continuéssim insistint i que, al final, arribaria el gol», ha reconegut el davanter de la selecció espanyola que va provocar un triomf reparador després de la mala primera part.

El camp també ajudava per defensar perquè la pilota botava com un conill, però això no serveix d’excusa

Luis Enrique

Aquí Luis Enrique ha volgut incidir en el «coratge» que ha tingut la seva selecció per trampejar els mals 45 minuts inicials. «El camp també ajudava per defensar perquè la pilota botava com un conill, però això no serveix d’excusa. Si Geòrgia juga a aquest nivell guanyarà partits, a casa i fora».

«Ens en vam anar al descans amb 1-0 en contra, però després vam fer un parell d’ajustos que ens van permetre trobar-nos més còmodes. El nostre cap només pensava en aquest gol», ha dit Eric Garcia, el central del Manchester City, agraït per «la confiança» que rep de Luis Enrique, que se l’emporta a la selecció, malgrat no ser dels intocables de Pep Guardiola.

«Si el camp no està bé, és igual. Podem perdre per jugar malament, però no per no intentar-ho. A la segona part, fruit del seu cansament, ha vingut el gol del Dani Olmo, que ens ve de meravella», ha reconegut Luis Enrique, que va demanar als seus jugadors «més atreviment» en les passades.

Notícies relacionades

«No surto preocupat, en absolut», ha sentenciat l’asturià, que va veure els seus futbolistes amb «desconfiança perquè no estem en un moment pletòric perquè la idea continua sent la mateixa i el tercer partit el veig igual». Per això, Luis Enrique espera que «el gol de Dani Olmo ens doni confiança».

En aquest sentit, Luis Enrique ha dit que «Busquets és un jugador únic, amb un gran lideratge», cansat, segons ell, de «ser el pim, pam, pum, tant al seu equip com a la selecció quan les coses van malament».