FUTBOL INTERNACIONAL

Líbia acollirà un partit de futbol després de set anys de guerra

La selecció local rebrà la visita de Tunísia a l’estadi de Bengasi

Líbia acollirà un partit de futbol després de set anys de guerra
2
Es llegeix en minuts

Els habitants de Líbia tornaran a disfrutar del futbol com a locals. El país africà acull demà el primer partit de futbol oficial després de set anys de guerra a l’estadi Màrtirs de la Revolució de Febrer del 2011. L’estadi, que es troba a la ciutat de Bengasi i honra l’alçament que va acabar amb la dictadura de Moammar al-Gaddafi, acollirà el primer partit oficial que es disputa a Líbia des que el 2014 va esclatar la guerra civil.

La capital de l’est del país enfrontarà a partir de les 20.00 hores local (19.00 GMT), les seleccions de Líbia i Tunísia en un partit de classificació per a la Copa d’Àfrica de les Nacions, que no se celebrarà fins a l’any vinent al Camerun a causa del fort impacte del la pandèmia al continent.

«És un pas més cap a la normalitat i l’estabilitat del país, i un bon senyal per al futur», va explicar a Efe un membre del nou Govern Nacional d’Unitat transitori (GNU), elegit fa tot just una setmana després d’un llarg procés de diàleg i reconciliació tutelat per l’ONU, que ha aconseguit unificar el país després de set anys de Guerra Civil i divisió política.

Tunísia busca la classificació

En el terreny esportiu, Tunísia –segon millor equip de l’Àfrica (lloc 26) després del Senegal en la classificació mundial de la FIFA– parteix com a favorita davant una Líbia voluntariosa que compta amb el hàndicap afegit de no disputar des de fa set anys la competició estatal. Només alguns dels jugadors libis estan enrolats a les lligues veïnes –Tunísia i Algèria–, en equips dels Estats Units o al Golf Pèrsic. «Esperem tenir sort. Aquest partit suposa un bon incentiu per als jugadors del nostre equip nacional», va remarcar dies enrere Kamal Tarhouni, director tècnic de la selecció.

Els tunisians van arribar dimecres a la fortificada Bengasi amb la baixa de la seva estrella, el mitjapunta Wahbi Khazri (AS Saint-Étienne). Tot i així, lideren la classificació amb quatre punts d’avantatge respecte als guineans i set respecte a Líbia, que tanca un grup en el qual també competeix Tanzània.

Llarg camí cap a la tornada al futbol

La Federació Líbia de Futbol (LFF) va anunciar el 16 de febrer que el futbol tornaria al país després que la Confederació Àfrica de Futbol (CAF) emetés un primer informe en el qual acreditava que es complien les mesures de seguretat necessàries.

Notícies relacionades

«Encara cal rehabilitar alguns espais, com els accessos, els vestidors i qüestions similars» va explicar llavors a Efe una font de l’LFF abans d’assenyalar que està previst que una delegació de la CAF tornés el 15 de març per observar si s’havien reparat petits defectes i donar la llum verda definitiva.

Des que el 2013 la cruesa dels combats, els bombardejos i els atacs terroristes van obligar a tancar els estadis libis, tant l’equip nacional com els clubs locals que participen en competicions internacionals s’han vist forçats a disputar els xocs en què actuaven com a locals en estadis prestats a Egipte, Mali, el Marroc i Tunísia.