FUTBOL INTERNACIONAL

Les lligues de Bèlgica i els Països Baixos podrien fusionar-se el 2025

La BeNelliga generaria prop de 400 milions d’euros en drets televisius

Les lligues de Bèlgica i els Països Baixos podrien fusionar-se el 2025
1
Es llegeix en minuts

Aquest dimarts s’ha reunit la Pro League de Bèlgica per tractar diversos aspectes relacionats amb el futur de la competició. Els integrants han posat sobre la taula la proposta de la BeNelliga, una lliga conjunta amb els veïns dels Països Baixos, que ha rebut l’aprovació dels 25 clubs de l’assemblea general de la Lliga belga. Aquests han votat per unanimitat a favor d’una possible fusió amb l’Eredivisie, una idea que immediatament s’ha convertit en viral a les xarxes socials.

El president de la Jupiter Pro League, Peter Croonen, ha anunciat que no han arribat a un acord ferm, però sí que han rebut un recolzament unànime dels membres a la iniciativa proposada. «Hi ha un recolzament total per a la possible realització de la BeNelliga. A partir d’ara, la direcció de la Pro League tindrà un paper actiu sobre aquesta qüestió. La BeNelliga ha d’anar acompanyada de la garantia de l’estabilitat econòmica per als altres clubs professionals a través de la creació d’una lliga nacional», ha revelat en el seu comunicat la Pro League.

Més cobertura mediàtica

Notícies relacionades

La fusió podria produir-se el 2025, quan acabaran els acords amb les televisions nacionals, segons apunten mitjans locals. Això suposarà un gran creixement en la generació d’ingressos audiovisuals. De fet, i partint d’un estudi de la consultora Deloitte, la BeNelliga generaria prop de 400 milions d’euros en drets televisius, cosa que l’acostaria a les grans lligues, ja que per separat l’Eredivisie reparteix 80 ‘quilos’ i la Pro League, 103.

Aquesta proposta ja es va realitzar anys enrere en el futbol femení amb el mateix nom. La competició es va iniciar el 2012, però tres anys més tard, el 2015, les federacions van prendre la decisió de tornar a separar-se i seguir amb les seves lligues independents.