FUTBOL INTERNACIONAL

Keylor Navas, acusat de xantatge a Costa Rica

L’expresident de la Federació costa-riquenya, Eduardo Li, va acusar el porter d’amenaçar amb la pèrdua intencionada de partits

Els jugadors van portar a terme un motí per fer fora el seleccionador Jorge Luis Pinto després del Mundial 2014

Keylor Navas, acusat de xantatge a Costa Rica
1
Es llegeix en minuts

Greus declaracions a Costa Rica. Eduardo Li, l’expresident de la Fecoda (Federació Costa-riquenya de Futbol), va acusar aquest dilluns el porter Keylor Navas de mostrar-se a favor de perdre partits si d’aquesta manera aconseguien la destitució del seleccionador Jorge Luis Pinto després del Mundial 2014.

L’expresident va parlar en el judici que es va obrir divendres, provocat per una demanda per difamació que Navas i dos companys de selecció, Bryan Ruiz i Celso Borges, han presentat contra dos dirigents costa-riquenys per afirmar el 2018 que van conspirar per assegurar la sortida de Pinto. «El problema va ser tal que vaig prendre la decisió de no continuar amb el contracte de Pinto», va afegir Eduardo Li, confirmant l’existència d’una clàusula que permetia a la federació acomiadar el tècnic si es perdien tres partits.

Els fets es remunten al final del Mundial del 2014. Al Brasil, Costa Rica va causar sensació amb el millor resultat de la seva història. Els ‘ticos’ van quedar aparellats en el grup «de la mort», amb Itàlia, Anglaterra i l’Uruguai. Navas i els seus companys van aconseguir passar de fase i arribar a quarts de final, on van ser eliminats pels Països Baixos en els penals.

Malgrat la gran actuació, els jugadors es van queixar del comportament i els mètodes del tècnic colombià, que va agafar el timó el 2011, i van intentar que marxés. Fins i tot haurien estat disposats a perdre a propòsit per aconseguir-ho.

«Recordo que va ser Keylor Navas qui em va dir: perdem tres partits, hi ha una clàusula que preveu això i allò», va dir Eduardo Li, segons declaracions de la premsa nacional, molest a l’adonar-se que els jugadors sabien que existia aquest contracte confidencial.

Navas, concentrat amb el PSG

Notícies relacionades

Entrevistat per videoconferència des de França, quan es va obrir el judici divendres passat, Keylor va desestimar les acusacions, tot i que va reconèixer les discrepàncies amb Pinto.

«No era una cosa que ens sortís de la boca i mai passarà, perquè som futbolistes professionals des de fa molts anys, tenim un honor i un prestigi», va argumentar el porter del PSG, negant el que va confirmar el seu expresident.