Una estrella consolidada

Haaland, un any d’impacte

Va debutar el gener del 2020 amb el Borussia Dortmund amb un triplet i des d’aleshores porta més gols que partits

El davanter és el màxim realitzador de la Champions amb 8 gols després del doblet marcat al Sevilla

El futbolista noruec (20 anys) es postula amb Mbappé (22) per ser els successors de Messi (33) i Cristiano (36)

Haaland, un any d’impacte
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Va debutar a la Bundesliga el gener del 2020 per la porta gran: amb un triplet de gols. A continuació va anotar un doblet. Un any després, l’impacte Erling Braut Haaland continua. Porta més gols que partits des que està assentat en l’elit, millorant fins i tot les estadístiques quan despuntava a Noruega.

Res mes lluny del que seria la flor d’un dia és Haaland, consolidat a la Bundesliga com a referent del Borussia Dortmund i nom ja respectat a la Champions liderant la taula de golejadors d’aquesta campanya: vuit gols en cinc partits. Tampoc és una casualitat ni l’explicació a un transitori moment dolç. Haaland suma 18 gols en 13 partits des que va debutar el setembre del 2019 amb el Salzburg davant el Genk (6-2). Amb un triplet, per descomptat.

El doblet de Haaland al Sevilla després del trio de Kylian Mbappé al Barça suggereix que s’està iniciant el relleu successori dels reis del futbol per envelliment: Messi té 33 anys i Cristiano Ronaldo ha complert els 36. A més de l’edat (20 anys de Haaland, 22 de Mbappé), s’hi afegeix el rendiment a la Champions més la necessitat dels grans clubs –Barça i Madrid, fonamentalment– per adquirir les noves estrelles. Entre Messi i Cristiano sumen vuit gols (quatre cada un) i entre Haaland i Mbappé en reuneixen 13 (vuit i cinc). Aparentment, el pitjor de Haaland és el seu agent, Mino Raiola, un dur negociador que multiplicarà el preu del fitxatge, pròxim als 100 milions.

Amor per la Champions

Sense cap prevenció ni por, Haaland fomenta la comparació. «Estimo la Champions. Quan vaig veure queMbappé va marcar un hat-trickem vaig motivar. Així que gràcies a ell, va ser una bonica nit», va afirmar Haaland, el gegant (1,94 metres) davanter noruec, nascut a Leeds (Anglaterra), on jugava el seu pare, Alf Inge, defensa professional. Als tres anys va conèixer Noruega, on va tornar la família per la forçada i prematura retirada del progenitor a causa d’una salvatge entrada de Roy Keane en un partit de la Premier. Aquest amor per la Champions és real. El futbolista va confessar que l’himne de la competició li sona al mòbil per despertar-lo al matí.

Notícies relacionades

«És una de les grans aparicions mundials, consolidada ja la seva edat. Té un repertori molt ampli», va dir Julen Lopetegui en la vigília del partit del Sánchez Pizjuán. Haaland va corroborar la seva impressió amb dos gols en el primer temps (1-3) que després va retallar Luuk de Jong (2-3).

El respecte a Haaland comença, no obstant, pel dels seus propis companys, tan contents amb la seva aportació com pel seu tarannà sent dels més joves de la plantilla. «Juga com s’entrena. Quan és davant de la porteria té sang freda. Necessitem molt la seva actitud professional i la seva positivitat, va destacar Marco Reus, el capità del Dortmund. «Erling és genial. Jo soc dels primers a arribar als entrenaments, però ell hi és abans», remarca Roman Bürki, el porter.

Temes:

Champions