Una promesa que mai es va complir

Jesé, una aposta per renéixer

  • El davanter canari torna al Las Palmas en una de les seves últimes oportunitats per seguir en el futbol d’elit

  • La seva tornada al club groc arriba quatre anys després i després de diverses cessions del PSG (Stoke, Betis i Sporting de Lisboa)

  • La prometedora carrera es va truncar amb una greu lesió, poca continuïtat i escàndols fora de la gespa

Jesé, una aposta per renéixer
4
Es llegeix en minuts

Costa imaginar que amb tot just 27 anys, que seran 28 a finals de febrer, acompanyin a un futbolista frases fetes com ‘L’última bala’ o ‘L’últim tren’. Costa perquè se suposa que aquesta és l’edat de plena maduresa per a un jugador d’aquest esport i costa més encara quan se li pressuposa una qualitat major a la dels paràmetres normals. Costa, sobretot, quan es mira enrere i es veu en la seva figura un dels projectes més grans del futbol espanyol: elèctric a la pedrera del Reial Madrid fa gairebé una dècada i ferm aspirant a ser clau en un futur que el va acabar apartant del seu escut.

No obstant, amb tot això, pot ser que aquesta oportunitat sí que sigui per a Jesé Rodríguez l’última ocasió perquè es torni a creure en ell. L’UD Las Palmas li va obrir la porta l’últim dia del mercat de fitxatges d’hivern a l’extrem grancanari, que, després d’anys a pots al PSG –va pagar 25 milions al Reial Madrid el 2016–, va sortir del club parisenc fa només uns mesos amb la rescissió d’un contracte que acabava el juny del 2021. En les últimes quatre temporades suma 59 partits en quatre equips diferents: PSG, Stoke City, Betis i Sporting de Portugal.

«No he d’estar penedit del meu passat», va assegurar en la seva presentació, conscient que s’enfronta a una de les seves últimes oportunitats.

La frenada d’una greu lesió

L’aventura de Jesé Rodríguez al PSG va acabar el passat 6 de desembre. En total, l’extrem grancanari va jugar 18 partits amb el club amb tot just 360 minuts –poc més de quatre partits complets– i només dos gols. Uns números que disten molt del jugador que va enamorar en el Castella, que va sortir amb força a la primera plantilla del Reial Madrid (dos Champions League figuren en el seu palmarès) i la progressió del qual es va frenar el 2014. Un dur cop de Kolasinac en la tornada dels vuitens davant el Schalke 04 es va traduir en una ruptura de lligament encreuat al genoll de què es va recuperar. No obstant, el seu nivell mai va ser el mateix.

De les quatre cessions que el PSG va fer amb Jesé, la primera va anar a l’UD Las Palmas. D’això s’acaben de complir quatre anys. La seva arribada va disparar la il·lusió en la millor UD Las Palmas de les últimes dues dècades. Governats per Quique Setién a la banqueta i per Jonathan Viera al camp, l’UD era una de les grans sensacions de Primera. Kevin Prince Boateng donava més llustre a un equip que, ple de canaris, convidava a somiar.

«He vingut per jugar, per millorar, a donar tot de mi, a morir. Hi ha un gran equip i un gran entrenador. No vinc de vacances, sinó a intentar arribar a la zona europea, un somni que tenim tots els canaris», va dir Jesé llavors. Aquest dimecres va repetir una cosa semblant: «Hi ha un projecte de club que m’interessa i és molt atractiu. Vinc amb la il·lusió d’un nen, a guanyar-me el lloc dia a dia».

Una altra vegada amb Setién

La història no va acabar en aquest somni. L’UD es va descompondre en la segona volta, va perdre força i va acabar buit. Al curs següent, després d’una planificació desastrosa, tornaria a Segona. Abans, Jesé va tornar a París i allà ja tenien un pla amb ell: tornar a cedir-lo. Segona cessió en dues temporades a París. L’Stoke City de la Premier League va apostar per ell. Va entrar bé, amb certa regularitat i un gol que li va donar tres punts a l’equip en el seu debut davant l’Arsenal, però amb el pas de la temporada va començar a desaparèixer dels plans de Mark Hughes.

«Hi ha un projecte de club que m’interessa i és molt atractiu. Vinc amb la il·lusió d’un nen, a guanyar-me el lloc dia a dia»

Jesé, davanter de l’UD Las Palmas

La temporada es va torçar per a Jesé amb assumptes personals. L’Stoke el va apartar a l’abril i al maig va confirmar que no tornaria a la seva disciplina. Va tornar a París, va aguantar mitja temporada i una altra cessió més. El seu pròxim destí: el Betis de Setién. Amb el tècnic càntabre va disfrutar de certa continuïtat (18 partits, dos gols i una assistència).

Un altre any més la història es repetia: tornada a París i nou préstec de Jesé. Aquesta vegada a una altra lliga diferent, la portuguesa, on el Sporting li va obrir les portes la temporada passada. En total, 24 partits i un sol gol. A principis del 2020, l’any de la pandèmia, Jesé va desaparèixer dels plans de l’Sporting. Després va arribar l’aturada per la Covid-19. I quan la Lliga es va reprendre el club lusità no li va donar l’oportunitat de tornar a jugar. Permís especial i final.

A la gespa de Lomo Blanco

Notícies relacionades

En els seus últims mesos al PSG, Jesé va jugar un parell de partits aquesta mateixa temporada. L’inici de la competició va deixar un brot en el club gal i Thomas Tuchel, tècnic per llavors, va haver de recórrer al grancanari per al debut a la Ligue 1 (derrota per 0-3). Va jugar uns minuts més davant el Nimes i va deixar el club per resoldre el seu futur.

Des de Gran Canària va solucionar el seu contracte amb el PSG i va començar un pla d’entrenament personal. En el camp del Lomo Blanco, on ha invertit com a patrocinador de l’entitat, va seguir en contacte amb la pilota. De fons, paper cuixé, platós de televisió on saltava el seu nom i reggaeton. Ara l’UD és el seu rescat.