primera divisió japonesa

El japonès Kazu Miura renova contracte i continuarà jugant als 54 anys

El llegendari davanter allarga la vinculació amb el Yokohama FC i disputarà una temporada més en la màxima divisió japonesa

2
Es llegeix en minuts

El davanter japonès Kazuyoshi Miura, més conegut pels seus aficionats com ‘King Kazu’, ha renovat el contracte amb el Yokohama FC per a la temporada 2021 i continuarà jugant en la Primera Divisió de la J-League nipona (J1), amb 54 anys.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el club de futbol en un comunicat sobre la renovació, en el qual Miura ha assenyalat que les seves «aspiracions i passió pel futbol no fan més que créixer». «En aquesta temporada també vull treballar cada dia amb la meta de disputar més partits i contribuir a la victòria de l’equip», ha dit.

‘King Kazu’ es va convertir en el jugador de més edat a saltar al terreny de joc en la màxima categoria de la Lliga japonesa el setembre del 2020 (53 anys, 6 mesos i 28 dies), quan va formar part de l’onze inicial en la derrota per 3-2 contra el Kawasaki Fontale.

Miura va jugar quatre partits la temporada passada, quan el Yokohama FC va tornar a la Primera Divisió per primera vegada des del 2007. El club va acabar en la quinzena posició del Campionat japonès, que es va veure afectat per la pandèmia de Covid-19.

Fora del Mundial-98

Tot i que aleshores no va anotar cap gol, Miura encara aspira a batre Zico com el golejador de més edat de la J1. El brasiler va aconseguir aquesta fita amb el Kashima Antlers el 1994 amb 41 anys, 3 mesos i 12 dies.

Miura en farà 54 anys el 26 de febrer i afrontarà el seu trenta-sisè any de carrera en el futbol professional, que va començar quan va emigrar al Brasil els anys 80, amb 15 anys. Al país sud-americà va jugar al Santos, Palmeiras i Coritiba.

Notícies relacionades

Al tornar al Japó, Miura es va convertir en el principal golejador nacional de l’acabada d’instaurar J-League amb el Verdy Kawasaki, equip en el qual va aconseguir 100 gols al llarg de vuit temporades.

‘King Kazu’ va ser el primer japonès a jugar a Itàlia (va ser al Gènova) i també va disputar una temporada al Sydney australià i una altra al Dinamo de Zagreb croat. També va ser la gran estrella de la selecció nipona als anys 90, tot i que, ja amb 31 anys, va ser exclòs en l’últim moment de la llista de 22 jugadors que van ser seleccionats per al Mundial de França el 1998, el primer que va disputar el Japó en la seva història.