AUTOR D'UN 'HAT TRICK' HISTÒRIC

Ferran Torres, l'última reconversió de Guardiola

El davanter del València, el gran triomfador davant Alemanya, ha evolucionat de la banda a fals nou amb l'entrenador del City

lmendiola55906451 celebrate score ferran torres of spain during the uefa natio201118193127

lmendiola55906451 celebrate score ferran torres of spain during the uefa natio201118193127 / AFP7 via Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Dani Terra

De tots els somriures de felicitat que va dibuixar el ‘hat trick’ de Ferran Torres, segurament un dels més vistosos, a part del del jugador, va ser el de Pep Guardiola. Txiki Begiristain, el director esportiu del Manchester City, va ser (com tantes altres vegades) el més hàbil aquest estiu per pescar una de les grans joies del mercat en riu revolt de coronavirus. Sense dubte, per la seva relació qualitat-preu, Ferran Torres era un dels fitxatges més atractius a l’agost. Pagar 23 milions d’euros per un extrem de 20 anys que havia quallat una temporada molt il·lusionant al València va ser una ganga.

El de Foios (València) arribava al conjunt ‘citizen’ amb la idea de ser un dels revulsius per sacsejar partits i per generar sana competència a Mahrez, Agüero, Gabriel Jesus, Sterling i Bernardo Silva.

No obstant, en aquest principi de temporada elCity ha patit moltes lesions i va arribar l’oportunitat del jove abans del que s’esperava. Per a sorpresa de tots, Pep tenia una nova idea per a la seva posició en el camp. No el volia enganxat a la banda dreta. Per les seves característiques com a futbolista, va pensar en ell com a fals nou.

Provar totes les posicions

Ferran Torres ho explicava la setmana passada en una entrevista a ‘El País’: «Amb les lesions d’Agüero i de Gabriel Jesús, el míster m’ho va plantejar, em va dir que em veia allà. [...] Guardiola m’insisteix en tot, és molt diferent de com jugava al València. M’ha provat a l’esquerra i en punta, m’està ajudant per poder jugar en totes les posicions d’atac».

Luis Enrique fa broma amb Ferran Torres després del partit / marcelo del pozo (Reuters)

Això de Ferran ha sigut arribar i moldre. En els tres primers partits en la Premier va entrar com a suplent i només va poder disputar els minuts finals. En la Carabao Cup, com a titular, va firmar una gran trobada davant el Burnley amb gol i assistència. No obstant, va ser en el debut del City a la Champions quan va poder segellar la seva millor actuació fins aquell moment. Sortint de la banqueta, el valencià va entrar i va marcar el definitiu 3-1 davant un Porto molt combatiu. Seguint la seva ratxa golejadora en la màxima competició europea, ja com a titular i com fals nou, va veure porta davant l’Olympique de Marsella i l’Olympiakos. S’associa d’esquena, tira desmarcatges sense parar i, el més important, està anotant amb facilitat.

Molts precedents

Notícies relacionades

En el partit contra Alemanya amb la selecció, va marcar el seu primer ‘hat-trick’ en la seva curta carrera com a futbolista professional. Lluny de ser un fet circumstancial com molts poden creure, el fet que Ferran Torres destaqui com a golejador, tot i que ahir actués com a extrem, està íntimament relacionat amb la confiança que Guardiola diposita en ell.

D’aquesta manera, el de Santpedor ha tornat a destapar el seu pot de les essències reconvertint un jugador a una posició aparentment no natural, un segell característic en la seva trajectòria com a entrenador. Messi com a fals nou, Lahm de migcampista, Kimmich de lateral dret i sobre tot l’incombustible Jesús Navas com a lateral dret del Sevilla amb gairebé 35 anys han sigut ja beneïdes víctimes dels cops de pissarra de l’actual tècnic del Manchester City.