L'evolució de l'astre

Diego Maradona es mostra somrient abans de tornar a casa seva

Es va conèixer la primera imatge de l'exastre del futbol després d'una operació que va ser més complexa del que se suposava

Segons el seu apoderat, l'excapità del seleccionat va travessar una situació sense precedents que va posar en risc la seva vida

zentauroepp55840411 ame7426  buenos aires  argentina   11 11 2020   fotograf a c201112074353

zentauroepp55840411 ame7426 buenos aires argentina 11 11 2020 fotograf a c201112074353 / Leopoldo Luque

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

«El Diego és increïble. Cal continuar treballant. Hi ha un equip molt gran de metges, jo soc al seu costat», va dir el metge personal de Diego Maradona, Leopoldo Luque, vuit dies després d’haver-lo operat d’urgència en una clínica dels afores de la ciutat de Buenos Aires per un hematoma al cap. L’excapità de la selecció argentina ha sigut donat d’alta. Abans que abandonés la seva habitació, es va divulgar a les xarxes socials la primera imatge postoperatòria. L’ídol va ser fotografiat somrient. La càmera agafa la zona del cap on s’estén una bena de protecció a la zona intervinguda. Al seu costat es troba Luque, feliç també per l’evolució del seu pacient.

La internació de Maradona va generar un estat de preocupació col·lectiva entre els argentins. A més d’una setmana que li extraguessin el coàgul de sang ubicat entre el crani i el cervell, Matías Morla, el seu representant, va assegurar que  «és un miracle» que l’exjugador torni a casa seva. «Diego ha passat el moment potser més dur de la seva vida». El «vessament», com ho va denominar Morla, «podria haver-li costat la vida». Al seu criteri, tot hauria sigut pitjor si Luque no hagués detectat el problema «a temps».

Segons Morla, «el que fa falta ara és una unió de la família i que estigui envoltat de professionals de la salut». L’exastre necessita «estar en pau amb els seus parents, que es respectin entre ells, que es pugui coordinar les visites». Fills i filles, exparelles i amics, va remarcar, han de privilegiar «el bé comú que és la salut de Diego»

Notícies relacionades

Abans que se li detectés l’anomalia al cap, Maradona va haver de ser ingressat en un altre sanatori de Buenos Aires per una « «davallada anímica» i amb un quadro de deshidratació.

L’actual entrenador de Gimnasia y Esgrima de La Plata havia complert 60 anys el 30 d’octubre i el van obligar a presentar-se en un homenatge a l’estadi d’aquest club en un estat penós, amb dificultats per caminar i sense exposar-lo a parlar davant els micròfons. Els metges han interpretat que l’abstinència que afronta Maradona és a l’alcohol i no a les drogues, amb les quals va tenir problemes en el seu passat.

Temes:

Maradona