LA FASE FINAL DE LA LLIGA DE CAMPIONS

El Leipzig mesura l'ambició europea de l'Atlètic

«El futbol ens deu una Champions i espero que sigui aquesta», assegura el president blanc-i-vermell, Enrique Cerezo

lmendiola54452649 graf1109  seixal  portugal   11 08 2020   el jugador del atl200812182231

lmendiola54452649 graf1109 seixal portugal 11 08 2020 el jugador del atl200812182231

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

L’Atlètic torna a trucar a la porta de la Champions, i torna a fer-ho a Lisboa, l’escenari on va caure de forma dolorosa el 2014 en una final de de funestos records per al club blanc-i-vermell. Aquell títol el va arribar a tocar amb la punta dels dits fins al minut 93, quan Sergio Ramos va empatar, va forçar la pròrroga i va obrir l’abisme per als blanc-i-vermells, triturats finalment pel Madrid (4-1). La història va tornar a repetir-se dos anys després a Milà, també en el derbi madrileny, tot i que aquesta vegada fos en la tanda de penals. Lluny de retallar l’ambició del club, l’equip del Cholo Simeone torna a presentar-se aquesta temporada entre els aspirants amb la mateixa determinació, i avui afrontarà davant el Leipzig el partit de quarts de final (21.00) decidit a aprofitar, aquesta vegada, la seva oportunitat.

«El futbol ens deu una Champions i espero que sigui aquesta», assegura el president de l’AtlèticEnrique Cerezo, confiat en el bloc poderós que ha sabut construir Simeone i que, abans de l’aturada per la Covid, va acaparar tot el protagonisme de la competició a l’eliminar el vigent campió, el Liverpool, amb una victòria a Anfield, i que espera a Lisboa l’aparició d’una de les seves joves estrelles, el portuguès Joao Felix, un ídol en aquesta ciutat. Malgrat l’ensurt pels positius de Correa i Vrsaljko, dues peces secundàries en els plans del tècnic argentí, les dades avalen la confiança de l’equip matalasser: invicte en els seus 18 partits de competició oficial des del passat 1 de febrer.

Una ventafocs

Davant l’Atlètic es trobarà amb un rival com el Leipzig considerat a priori com una de les ventafocs del torneig, però no ha parat de créixer en els últims anys, construït amb un clara vocació ofensiva sota les ordres del seu entrenador, Julian Nagelsmann, un dels tècnics de moda al continent, i convençut que una eliminatòria a partit únic afavoreix els seus interessos.

El Leipzig haurà de liderar amb l’absència de Timo Werner, el màxim golejador de la història del club a la Bundesliga que ja està en la disciplina del Chelsea, però Nagelsmann ha trobat un recanvi sòlid en el txec Patrick Schick

Alineacions probables

Atlètic de Madrid: Oblak; Trippier o Arias, Savic, Giménez, Lodi; Koke, Herrera, Saúl, Carrasco; Llorente, Diego Costa.

Leipzig: Gulacsi; Klostermann, Upamecano, Halsterberg; Kampl, Dani Olmo; Mukiele, Laimer, Sabitzer, Angeliño; Schick.

Notícies relacionades

Àrbitre: Szymon Marciniak (Polònia).

Estadi: José Alvalade (21.00).