CRISI ENTRE RICS

Conflicte al PSG: les estrelles no es volen abaixar el sou

Alguns jugadors ni tan sols agafen el telèfon al president Al-Khelaifi per negociar la reducció

zentauroepp49610713 soccer football   ligue 1   paris st germain training   oore200522173450

zentauroepp49610713 soccer football ligue 1 paris st germain training oore200522173450 / CHARLES PLATIAU

1
Es llegeix en minuts

La direcció del París Saint-Germain pressiona les seves estrelles per aconseguir una reducció significativa dels seus sous després de les pèrdues que espera per l’aturada prematura de la temporada a causa de la crisi de la Covid-19.

Segons publica aquest divendres el diari L’Équipe, el president, Nasser al-Khelaifi, ha elevat el to després que molts dels seus jugadors ni tan sols li agafin el telèfon per negociar aquesta reducció.

En el punt de mira hi ha el capità, el brasiler Thiago Silva, interlocutor privilegiat de la direcció, que va marxar al seu país a passar la quarantena i que sembla que no vol cedir el seu sou. Té 35 anys, el seu contracte acaba el 30 de juny i es nega a reduir el milió d’euros mensuals bruts que percep, però tampoc vol ajudar a la direcció a convèncer altres jugadors.

El president Al-Khelaifi saluda l’uruguaià Edinson Cavani. / AFP

Al-Khelaifi no oculta el seu descontentament pel fet que els jugadors no responguin a les seves trucades. Ara per ara, els futbolistes del PSG estan en atur temporal (erto), per la qual cosa només perceben el 84 % del seu sou, una reducció insuficient a ulls de la direcció, que tem que les pèrdues per l’aturada de la temporada arribin als 200 milions d’euros.

El club no ha subscrit el conveni al qual va arribar el sindicat de jugadors amb la Lliga francesa, perquè en aquell text es preveia un retard dels pagaments i la direcció volia una renúncia a una part del sou.

El PSG va ser proclamat fa unes setmanes campió de la Lliga francesa després que el Govern decidís donar per acabades les competicions. És el quart títol consecutiu per al ric club de la capital i el novè en la seva història.

Notícies relacionades

De totes maneres, el gran objectiu del PSG continua sent la Lliga de Campions, motiu dels seus portentosos esforços financers al llarg dels últims anys. En les temporades recents, l’equip ha ensopegat als vuitens de final de la competició (amb la notable patacada davant del Barça el 2017, quan va malgastar el 4-0 que havia aconseguit en l’anada al Parc dels Prínceps).

Aquesta campanya, en canvi, el PSG ja ha superat la barrera psicològica i està en quarts de final de la Champions després d’haver eliminat el Borussia Dortmund a vuitens.

Temes:

PSG Coronavirus