BONES PERSPECTIVES

Ceferin: «El futbol amb aficionats tornarà molt aviat»

El president de la UEFA es jugaria un milió d'euros que l'Eurocopa es jugarà el 2021: «Aquest virus no durarà sempre»

jdomenech35521486 aleksander ceferin  speaks during a press conference after h200520113111

jdomenech35521486 aleksander ceferin speaks during a press conference after h200520113111 / Thanassis Stavrakis

2
Es llegeix en minuts

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, s’ha mostrat «absolutament segur que el futbol amb aficionats tornarà molt aviat» i que, en general, la situació provocada pel coronavirus,  «canviarà abans del que molts pensen», i ha afegit que no li «agrada la visió apocalíptica» sobre la pandèmia.

En una entrevista al diari anglès The Guardian, a Ceferin se li va preguntar si apostaria un milió d’euros que l’Eurocopa se celebrarà el 2021. «Sí, ho faria. No sé per què no pot ser així. No crec que aquest virus duri per sempre. Crec que canviarà abans del que molts pensen. És una situació greu, però està disminuint i estem sent més cautelosos», va dir.

En aquest sentit, va apuntar que ell és «una persona optimista». «No m’agrada aquesta visió apocalíptica sobre la segona i la tercera onada del virus, o fins i tot una cinquena onada. Les persones que coneixes moriran algun dia, però ¿ens hem de preocupar avui? No ho crec. Estem preparats i seguirem les recomanacions de les autoritats, però estic absolutament segur, personalment, que el futbol amb aficionats tornarà molt aviat», va valorar.

Lliçons per aprendre

Per tot això, el mandatari es va mostrar convençut que «res canviarà per sempre» i que «les coses tornaran a la normalitat» quan passi la pandèmia. «El futbol no va canviar després de la segona guerra mundial, o de la primera, i tampoc canviarà a causa d’un virus. La gent ha dit moltes vegades que el món no serà el mateix quan passi i pot ser cert, però el meu punt de vista és: ¿per què no pensar que el món serà millor després d’aquest virus? ¿Per què no pensar que serem més intel·ligents o que entendrem que som fràgils? Sempre hi ha lliçons que aprendre», va transmetre.

Notícies relacionades

Malgrat la progressiva canalització del futbol continental després de diverses setmanes d’inactivitat forçosa, amb la Bundesliga ja de tornada i altres lligues importants com l’espanyola ultimant el seu retorn, el president de la UEFA va remarcar que «queda molta feina per fer».

«Vaig ser a Suïssa la setmana passada per primera vegada en dos mesos i vaig tenir reunions de nou del matí a onze de la nit. Hi ha tanta informació, tants problemes de calendari i tants diners que perdrem, dotzenes de milions... És difícil agafar el son a la nit. Seria bastant irresponsable si pogués quedar-me adormit immediatament després d’un dia així. La situació de la UEFA no és alarmant, no estem en una situació perillosa, però ens preocupem pels clubs i les lligues», va resumir.

Temes:

UEFA