TORNADA A LA FEINA

La plantilla de l'Espanyol se sotmet a les proves del coronavirus

Els entrenaments, que seran individualitzats, es reprendran dilluns que ve a la ciutat esportiva de Sant Adrià

jdomenech51534418 grafcat9352  sant adri  del besos  barcelona   30 12 2019   200507144058

jdomenech51534418 grafcat9352 sant adri del besos barcelona 30 12 2019 200507144058 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
J. D.

Els futbolistes de l’Espanyol se sotmeten des d’aquest dijous a les proves mèdiques per comprovar si estan afectats pel coronavirus. Els resultats es coneixeran d’aquí a 48 hores i els jugadors, si donen negatiu, podran tornar a entrenar-se per reprendre la competició. El cos tècnic té previst reiniciar les sessions de treball, que seran individualitzades, a partir de dilluns que ve.

La ciutat esportiva Dani Jarque de Sant Adrià del Besòs va passar dimarts la revisió d’un inspector de LaLiga per examinar que les instal·lacions havien adoptat els protocols sanitaris exigits per impedir que hi hagi contagis. Les dependències que s’utilitzaran s’han desinfectat per una empresa certificada i estan senyalitzades. 

«Els jugadors són conscients que el protocol requereix un esforç, però se’ls veu bé», ha afirmat Josep Toldrà, director d’operacions de l’Espanyol, que ha qualificat l’ambient del primer equip de «positiu i constructiu».

Adrià Pedrosa va ser el primer jugador citat per al test i en l’anàlisi del col·lectiu també s’han inclòs Sébastien Corchia, que va ser donat de baixa federativa per lesió, i tres jugadors del filial.

Deu casos positius

Notícies relacionades

L’Espanyol ha sigut un dels clubs que ha patit més casos de coronavirus. Deu en total, «vuit jugadors i dos membres del cos tècnic», va precisar al seu dia Abelardo Fernández, l’entrenador blanc-i-blau.

L’entitat només va informar de sis i no ha volgut identificar els afectats, tot i que es va saber que havien sigut, entre d’altres, Wu Lei –va ser la federació xinesa la que va informar de la seva malaltia–,  Matías Monito Vargas –va transcendir des de l’Argentina–,  i Leandro Cabrera. Els futbolistes ja estan recuperats i compten amb l’alta.