mals temps a la vista

«El futbol viu en una bombolla», diu el ministre d'Esports d'Itàlia

Vincenzo Spadafora prediu un descens en les fitxes milionàries dels clubs d'elit després de la crisi del coronavirus

jdomenech52958873 turin  italy   15 12 2019    file    juventus  cristiano ron200330101406

jdomenech52958873 turin italy 15 12 2019 file juventus cristiano ron200330101406 / ALESSANDRO DI MARCO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La convulsió social que ha generat el coronavirus afectarà tothom. Fins i tot a aquells sectors que semblen fora de la realitat i estan «en una bombolla», com són els clubs de futbol d’elit. Així ho pronostica Vincenzo Spadafora, el ministre d’Esports d’Itàlia, un dels països més afectats del planeta, i el més castigat d’Europa, amb 10.779 morts entre els 97.689 casos confirmats fins aquest diumenge.

«Els grans clubs viuen en una bombolla, més enllà de les seves possibilitats, començant pels salaris milionaris dels jugadors. Han d’entendre que res després d’aquesta crisi tornarà a ser el mateix», va afirmar Spadafora en una entrevista concedida al diari La Repubblica. El ministre va criticar els salaris milionaris d’alguns jugadors de la Serie A i va voler remarcar que «l’esport no és només futbol». Spadafora pretén invertir 400 milions en l’esport de base de tot el país. 

Notícies relacionades

La Serie A va sortir a respondre a Spadafora a través del seu president, Paolo dal Pino, tot i que considerava que «no és el moment de generar controvèrsia». No obstant, va emetre un comunicat en el qual va remarcar que el futbol representa l’1% del Producte Interior Brut (PIB) del país, i que dona ocupació a 300.000 persones i no va deixar passar l’oportunitat per subratllar que els clubs professionals han tingut «un paper reconegut com a locomotora del sector», generant directament 3.000 milions d’euros cada any.

Dal Pino va recordar que els pagaments solidaris per a instal·lacions i futbol juvenil fora de la màxima categoria havien augmentat de 93 milions el 2010 a 130 milions aquest any. «Els números parlen per si mateixos i no hi ha necessitat d’afegir res més per ressaltar el paper de la Serie A de la Lega pel que fa al suport del futbol de base i, indirectament, de tot esport italià».