efectes del coronavirus

El Bayern s'afegeix a la rebaixa de sous en el futbol

Els jugadors del campió alemany segueixen la iniciativa d'altres clubs i es reduiran el 20% dels seus emoluments

jdomenech52885996 27 01 2019 27 january 2019  bavaria  munich  bayern munich s200324094645

jdomenech52885996 27 01 2019 27 january 2019 bavaria munich bayern munich s200324094645 / Matthias Balk dpa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els jugadors del Bayern de Munic acceptaran també una rebaixa dels seus sous, en la línia que han marcat altres plantilles de la Bundesliga, per ajudar els seus clubs a trampejar el temporal econòmic que s’abat sobre ells davant de l’absència d’ingressos per la paralització de la competició a causa de la pandèmia del coronavirus.

El primer equip en reduir-se voluntàriament el sou, després que el 13 de març s’interrompés el campionat alemany, va ser el Borussia Moenchengladbach. Els jugadors del Werder Bremen i del Schalke 04 els van secundar, i a poc a poc s’hi han anat sumant altres equips, bé per iniciativa pròpia o de forma suggerida pels clubs. Al Borussia Dortmund i el Bayer Leverkusen hi ha converses entre els representants del vestuari i els de la llotja. Lucien Favre, l’entrenador del Dortmund, es va oferir a una retallada del 20% del seu sou.

La reducció d’ingressos a què se sotmetran els futbolistes del Bayern serà d’un 20% dels seus salaris, el mateix percentatge que estaven disposats a assumir els membres de la junta directiva muniquesa, segons va informar el diari Bild. El club bavarès tenia un pressupost de 750,5 milions la passada campanya, dels quals 336,2 van correspondre a les nòmines de l’equip.

Robert Lewandowski celebra un gol de Gnabry al Chelsea-Bayern de la Champions League. / TOby MELVILLE (REUTERS)

Iniciatives individuals

Al marge de les decisions col·lectives, alguns futbolistes han pres iniciatives individuals per ajudar les víctimes més necessitades que deixa el coronavirus en la seva expansió pel món. Leon Goretzka i Joshua Kimmich van recaptar 2,5 milions en els dos primers dies després de posar en marxa un moviment solidari anomenat We kick corona.

Notícies relacionades

«Volem ajudar els qui ajuden als altres i fer la nostra contribució per assegurar que, després de la crisi, la nostra societat sigui tan diversa i forta com abans», van argumentar els dos jugadors del Bayern en la pàgina web oberta a tal efecte.

Goretzka i Kimmich van aportar un milió d’entrada, i s’hi van solidaritzar més de mil donants. Robert Lewandowski va oferir un milió amb la seva dona. «Tots som a l’equip. Siguem forts en aquesta baralla. Si podem ajudar algú, fem-ho», deia el golejador del Bayern al Bild.