reflexions en la crisi

Infantino suggereix aprofitar el coronavirus per «reformar el futbol»

El president de la FIFA insta que la indústria faci «un pas enrere» i redueixi el nombre de partits perquè siguin «més interessants»

jdomenech52843853 07 07 2019 gianni infantino  presidente de la fifa  deportes200323102503

jdomenech52843853 07 07 2019 gianni infantino presidente de la fifa deportes200323102503 / Sebastian Gollnow dpa Archivbild

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El suís Gianni Infantino, president de la FIFA, va assegurar que el futbol es reprendrà només quan l’emergència pel coronavirus acabi i va considerar que aquesta crisi global pot suposar una oportunitat per «reformar» aquest esport «fent un pas enrere», perquè hi hagi menys partits, però de nivell superior.

«Fa falta estudiar l’impacte global d’aquesta crisi. Ara és difícil, no sabem quan tornarem a la normalitat. Però fixem-nos en les oportunitats. Potser podem reformar el futbol mundial fent un pas enrere. Amb formats diferents. Menys tornejos, però més interessants», va assegurar Infantino, en una entrevista publicada aquest dilluns pel diari italià La Gazzetta dello Sport.

«Potser menys equips, però més igualats. Menys partits per protegir la salut dels jugadors, però més igualats. No és ciència-ficció. S’han de calcular els danys, veurem com cobrir-los», va afegir.

El president de la FIFA, que compleix aquest dilluns 50 anys, va destacar la importància de privilegiar la salut en aquests moments d’emergència global per la difusió del coronavirus.

 «Es jugarà quan es pugui sense posar en perill la salut de ningú. Les federacions i les lligues han de seguir les recomanacions dels governs»

Infantino, en l’últim congrés de la UEFA, el 3 de març. / YVES HERMAN (reuters)

«Primer la salut i després totes les altres coses. I les altres coses, per als directius, són esperar el millor i preparar-se per al pitjor. Sense pànic, s’ha de dir clar. Es jugarà quan es pugui sense posar en perill la salut de ningú. Les federacions i les lligues han de seguir les recomanacions dels governs», va dir.

Una emergència que va alterar el normal desenvolupament de les lligues i que va provocar l’ajornament de l’Eurocopa i de la Copa Amèrica d’aquest juny al pròxim any.

Esperit de cooperació

«Hem demostrat esperit de cooperació i solidaritat amb Europa i Sud-amèrica. Ara hem de pensar al calendari de les seleccions i en les decisions sobre la regulació de l’estatus dels jugadors i els fitxatges. Hem de pensar a protegir els contractes. Fan falta mesures dures, però no hi ha cap altra opció. Tots haurem de fer sacrificis», va afirmar Infantino.

Notícies relacionades

Infantino també es va referir a la reforma del Mundial de clubs, estès a 24 equips, i va opinar que és una forma eficaç per augmentar el nivell del futbol mundial.

«El nou Mundial de clubs fa falta per desenvolupar el futbol. Ho van voler tots els clubs, inclosos els ‘top’ europeus. Quan la UEFA va crear la Champions fa trenta anys, hi va haver una insurrecció de federacions i lligues, tenien por de les novetats. Ara diuen que va ser una cosa genial. Aviat decidirem si es jugarà la primera edició el 2021, el 2022 o el 2023», va assegurar.

Temes:

Futbol FIFA