ACORD DE LA COMISSIÓ DELEGADA

La federació suspèn les competicions no professionals de futbol i futbol sala

La decisió afecta els partits tant masculins com femenins en les pròximes dues setmanes

lmendiola52722151 27 04 2019 partido de f tbol de cadetes  deportes   200311135057

lmendiola52722151 27 04 2019 partido de f tbol de cadetes deportes 200311135057 / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha confirmat que la seva comissió delegada ha aprovat aquest dimecres la proposta de suspendre durant dues setmanes tots els partits de futbol i futbol sala no professionals d’àmbit estatal, després de les mesures dictades pel Govern per prevenir l’extensió del coronavirus.

La RFEF ha recomanat a les federacions territorials que secundin aquesta mesura i ha convidat LaLiga, l’Associació de Futbolistes Professionals, la Comissió Nacional de Futbol Sala i les associacions de jugadors d’aquest esport a sumar-se a la comissió de seguiment creada en vista de la situació i que es va reunir ahir al matí amb caràcter d’urgència.

Les mesures aprovades «davant de l’avaluació de la nova situació i d’acord amb els articles 4, 5 i 42 3a) dels estatuts», inclouen que se suspenguin des d’avui i en el termini de dues setmanes tots els partits de les competicions de futbol i futbol sala d’àmbit estatal no professionals.

La RFEF recomana que les federacions territorials procedeixin de la mateixa forma amb els partits d’àmbit autonòmic en totes les disciplines i en totes les categories o que «adoptin la decisió que considerin més oportuna en funció de les circumstàncies en cada territori i sempre i en tot cas, de comú acord amb les autoritats sanitàries i esportives de cada comunitat autònoma».

«Aquesta decisió s’adopta perquè des de la RFEF hem de garantir l’homogeneïtat de les competicions de futbol, la integritat i el necessari equilibri competitiu, ja que s’ha constatat que hi ha impossibilitat real de disputar partits de futbol i desenvolupar entrenaments en determinades ciutats i territoris del nostre país», ha indicat l’organisme que presideix Luis Rubiales. 

En un comunicat ha explicat que «aquestes decisions estaran subjectes als canvis que se’ns aconsellin en cada moment des de les autoritats sanitàries i esportives» i ha afegtr que mantindrà les propostes sobre el possible canvi de dates per a les finals de la Copa del Rei i de la Copa de la Reina, així com els partits de la selecció absoluta.

Notícies relacionades

La RFEF també «convidarà la LNFP que se sumi a la comissió de seguiment per avaluar de forma conjunta i coordinada, tal com preveu la legislació vigent, els canvis que sigui necessari realitzar en les competicions professionals», igual que amb la Comissió Nacional de Futbol Sala, el sindicat AFE i les associacions de jugadors i jugadores de futbol sala «perquè puguin afegir-se al grup de treball i seguiment».

«Es formularà també a la comissió delegada o a l’òrgan competent qualsevol decisió de futur preveient que en aquesta comissió estarem preparats per donar resposta al futbol espanyol davant de qualsevol escenari», ha afegit.