OPERACIÓ FORA DE JOC

Escorcollen la casa de Casillas en una investigació per frau fiscal a Portugal

El domicili de l'exporter del Reial Madrid ha sigut un dels 76 escorcolls fets, que afecten jugadors, tècnics, presidents i agents

«Estic absolutament tranquil. La transparència és un dels meus principis», assegura el precandidat a la presidència de la federació

registro-casa-iker-casillas / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Iker Casillas és objecte d’una àmplia investigació a Portugal per frau fiscal que afecta futbolistes, entrenadors, dirigents i agents de futbol.  La fiscalia i l’Agència Tributària han procedit a una sèrie de registres aquest dimecres, i entre els 76 registres a tot el país figurava el domicili de l’exporter del Reial Madrid.

L’anomenada operació Fora de Joc investiga «els negocis del futbol professional realitzats a partir del 2015 i que presumptament han implicat accions destinades a evitar pagaments fiscals a l’Estat portuguès», descriu el comunicat de la fiscalia.

Notícies relacionades

«Estic absolutament tranquil. La transparència és un dels meus principis», ha revelat l’exporter del Madrid a través d’un comunicat en les seves xarxes socials. «Aquest matí la fiscalia lusitana ha vingut al meu domicili a Porto, com ha anat a 76 domicilis més de societats esportives, jugadors i clubs, per demanar-me documentació. M’he posat a la seva total disposició. La TRANSPARÈNCIA és un dels meus principis», ha remarcat Casillas.

L’operació té el seu origen en les revelacions que va fer Football Leaks fa anys, una web en què es destapaven documents i contractes de negocis futbolístics, la majoria, desconeguts. L’agent Jorge Mendes, representant de Cristiano Ronaldo, entre desenes de jugadors, és un dels agents investigats. A més de Casillas, amb qui les autoritats han parlat, s’han registrat les cases d’altres futbolistes, com Jackson Martínez i Danilo, i les dels presidents dels tres principals clubs de Portugal: Benfica, Sporting i Porto.