Racisme en l'esport

Williams avisa que l'Athletic abandonarà l'estadi on s'insulti el jugador

iaki-williams

iaki-williams

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Athletic de Bilbao deixarà de disputar un partit si des de les grades es repeteixen els insults contra Iñaki Williams. El davanter blanc-i-vermell així s’ho explica en el programa de Movistar ‘Universo Valdano’, que s’emet aquest dimarts a la nit.

El davanter de l’Athletic va esclatar després que un grup reduït d’aficionats de l’Espanyol l’insultessin a l’estadio de Cornellà, el 25 de enero. Com altres jugadors d’origen africà, Williams ha patit insults en diverses ocasions. En la xerrada amb Jorge Valdano, assegura que «si això tornés a passar, l’Athletic se n’aniria del camp». 

Notícies relacionades

El jugador basc manifesta que al segle XXI no s’haurien de permetre aquest tipus de situacions en el futbol, independentment del color de pell que tinguis, la raça o el sexe. «Tant de bo no es torni a repetir, però sé que comptaria amb el suport de molta gent», va afegir. Després de l’incident del RCD Stadium, l’afició del Tenerife va acompanyar Williams donant-li ànims en l’eliminatòria de Copa.

«Sé que els meus companys haguessin sortit del camp amb mi, perquè ho hem parlat. Som conscients que si ens passés ens n’aniríem i si ens donen el partit per perdut, ens seria exactament igual, perquè seria un cop de puny al racisme», expressa en l’entrevista.