èxit parisenc

El PSG és el club amb més poder financer segons Soccerex

L'equpio francès lidera la classificació amb 5.318 punts, seguit del Manchester City

marcosl51476908 topshot   paris saint germain s french forward kylian mbappe191223183420

marcosl51476908 topshot paris saint germain s french forward kylian mbappe191223183420 / FRANCK FIFE

1
Es llegeix en minuts

El París Saint-Germain és el club amb més poder financer a nivell mundial per davant del Manchester City, el Bayern de Munic, el Tottenham o el Reial Madrid, segons la classificació ‘Soccerex Football Finance 100’ que elabora l’empresa organitzadora de congressos futbolístics.

El PSG, amb 5.318 punts, seguit pel Manchester City, que en té 5.197, lidera aquesta classificació que té en compte el valor dels jugadors de la plantilla, els actius tangibles del club (com l’estadi o les instal·lacions), els diners en caixa i el potencial inversor dels seus propietaris.

Els 10 primers de la llista

El Bayern de Munic és tercer amb 3.888 punts, el Tottenham Hotspur és quart, amb 3.441 i el Reial Madrid, cinquè, amb 3.336 punts. Completen els deu primers llocs tres clubs anglesos: Arsenal, Chelsea i Liverpool, seguits per la Juventus, novè, i el Borussia Dortmund, desè.

Notícies relacionades

Aquesta classificació no té en compte els ingressos dels clubs, a diferència d’altres llistes que sí que es basen en aquesta dada i registren el Barcelona i el Reial Madrid en els dos primers llocs per ingressos, com ‘Deloitte Money League’, ja que prioritzen altres aspectes, com el potencial inversor dels propietaris. Només 15 conjunts dels cent econòmicament més potents són propietat dels seus socis, i entre els 30 principals, només dos: el Reial Madrid i el Barcelona.

A nivell global, els cent equips participants van incrementar en un 20% els valors de les seves plantilles, mentre que els amos també van augmentar en conjunt el seu potencial d’inversió en els equips un 17,5%, segons els càlculs de Soccerex, mentre que el deute global es va reduir un 8,6 % respecte a l’any anterior. «L’informe mostra que, més enllà del domini europeu, el futbol és un esport global en el qual les inversions de mercats emergents està apuntalant el seu creixement», va assenyalar el director de Soccerex, Philip Gegan, a través d’un comunicat. 

Temes:

PSG