Reial Madrid-Reial Societat (3-4)

La Reial Societat elimina el Madrid de la Copa

Zidane va presentar una alineació alternativa i va acabar fora de la semifinals malgrat l'escomesa final dels seus jugadors

GRAF5947. MADRID, 06/02/2020.- El delantero sueco de la Real Sociedad, Alexander Isak celebra uno de sus goles ante el Real Madrid durante el partido de cuartos de final de la Copa del Rey, este jueves en el estadio Santiago Bernabéu. EFE/Rodrigo Jiménez

GRAF5947. MADRID, 06/02/2020.- El delantero sueco de la Real Sociedad, Alexander Isak celebra uno de sus goles ante el Real Madrid durante el partido de cuartos de final de la Copa del Rey, este jueves en el estadio Santiago Bernabéu. EFE/Rodrigo Jiménez / Rodrigo Jiménez (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Davant del que millor podia disposar la Reial Societat, l’alineació alternativa que va presentar Zidane a quarts de la Copa el va col·locar davant de la porta gran o la infermeria. Al final va ser infermeria, però l’heroic i darrer intent de remuntada que gairebé culmina amb èxit li va donar rèdits. La Reial Societat va oferir una exhibició en l’art d’escapar-se de la pressió rival i, entre Odegaard i la impecable actuació d’Isak, li va fer un set que el Madrid de Zidane no esperava. 

L’intent de pressió alta dels blancs per robar la pilota va ser l’oportunitat que va aprofitar la Reial Societat per exhibir capacitat combinativa. El duel de poder a poder ofensiu que va proposar des de l’inici la Reial va anar minvant a poc a poc la presència en camp rival d’un Madrid cada vegada més sotmès a la jerarquia de de Merino al centre del camp, a la distribució d’Odegaard i la determinació d’Isak

Va ser el suec, en una pilota sense aparent perill gairebé en el lateral de l’àrea, el que es va treure del no-res un xut sec i violent que Areola no va poder més que repel·lir sense control, el rebot li va caure a un Odegaard que va col·locar la pilota amb la suavitat amb la qual es va guardar la celebració del primer gol de la Reial davant de la que serà la seva afició. 

Alineació alternativa

El tècnic del Madrid havia apostat per Brahim, James o Vinicius, però les seves aparicions es van diluir davant el domini de la possessió realista. Les solitàries cavalcades de l’extrem brasiler van ser el gran al·licient blanc durant molts minuts del primer temps. 

El partit tenia clar color basc camí del descans, mentre es reproduïa el murmuri a la grada del Bernabéu, però un xut de James i una rematada de Ramos al pal van tornar a igualar les ocasions al partit, tot gràcies a carreres de Vinicius, en un final de primer temps mogut en què Isak va tenir dues ocasions molt clares per fer el segon gol. 

Els dos tècnics van moure fitxa al descans: Zidane va fer una jugada conservadora per recuperar el control: Modric per James. Alguacil li va donar una variant més al seu ja prolífic atac: Barrenetxea per Januzaj. 

Avís i gol

La primera jugada va ser un gol d’Isak en fora de joc (assenyalat pel VAR), després d’una passada meravellosa d’Odegaard. El Madrid li va veure les orelles al llop i va començar a atacar enrabiat, però el següent atac realista també va acabar en gol d’Isak, després d’una espectacular jugada de Barrenetxea, i no hi va haver il·legalitat possible que apaivagués la desolació blanca.  

Tres minuts després, quan els de Zidane encara estaven recuperant l’alè, al suec li va caure una altra pilota en l’àrea i va rebentar la porteria d’Areola amb una fuetada que va deixar emmudit el Bernabéu, fins que va esclatar en una xiulada contra el seu equip.  

El partit va caure en barrina, immers en la bogeria de la Copa, i Marcelo va retallar distàncies amb un xut inesperat que va sorprendre Remiro. Va poder ser l’inici d’una remuntada heroica del Madrid a la qual els jugadors i el públic es van entregar amb fe.

Bogeria final

La voràgine madridista va continuar endavant sense gaire ordre, més propulsada per cor que per futbol, però va durar fins que Alguacil es va topar amb l’entrada de Guevara, va guanyar físic i presència en la medul·lar, a més de propiciar la sentència de Merino. El protagonista va tornar a ser Isak, que va robar una pilota a la banda, va guanyar buit per centrar i va trobar Merino  lliure de marca en l’àrea per rematar les il·lusions del Madrid.  

Notícies relacionades

Vinicius havia sigut el més rescatable de l’atac blanc i, ja en el tram final, va trobar l’insatisfactori premi d’un gol sense transcendència, però el va anul·lar el videoarbitratge. A la jugada següent li va regalar el gol a Rodygo i, tot i que no quedaven més de deu minuts per al final, la Reial va patir tremolor generalitzada de cames. 

El clímax de la bogeria va arribar ja en el descompte, quan Nacho va posar l’empat a un gol i va elevar la crispació fins a límits insospitats. Va tenir el Madrid tres centres repel·lits i un cop de cap de Ramos per empatar, però la Reial es va emportar una classificació tan escassa com justa.

Fitxa del partit:

REIAL MADRID 3