PSG

Neymar, una lesió que genera dubtes

El brasiler, que va poder acabar l'últim partit i va celebrar el seu aniversari l'endemà, no podrà jugar a Nantes

PSG’s Neymar celebrates after scoring his side’s second goal during the French League One soccer match between Lille and PSG at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d’Ascq, northern France, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Michel Spingler)

PSG’s Neymar celebrates after scoring his side’s second goal during the French League One soccer match between Lille and PSG at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d’Ascq, northern France, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Michel Spingler) / Michel Spingler (AP)

2
Es llegeix en minuts
Efe

El brasiler Neymar no forma part de la convocatòria del París Saint-Germain que aquesta nit jugarà a Nantes, oficialment per una lesió que, no obstant, no li va impedir acabar l’últim partit ni assistir a la seva festa d’aniversari.

Els serveis mèdics del club van indicar que l’astre brasiler va patir una lesió intercostal en un xoc que va patir en el tram final del primer temps del partit que va disputar dissabte passat contra el Montpeller. El jugador no va donar cap mostra de dolor durant els segons 45 minuts fins al final del duel, en el qual no va ser substituït.

L’endemà, Neymar va celebrar en una discoteca del centre de París el seu 28è aniversari, tres dies abans de temps, una festa que segons alguns mitjans de comunicació va acabar ben entrada la matinada i a la qual van participar tots els membres de la plantilla.

Dilluns, l’entrenador, Thomas Tuchel, no es va referir als problemes físics del brasiler durant la roda de premsa prèvia al partit d’avui i, fins i tot, va dir que tenia moltes opcions de jugar malgrat la festa de la vigília. A la nit el club va publicar el comunicat amb la seva absència, en el qual precisava que el dolor s’havia mostrat tard.

Per al diari ‘L’Équipe’ aquesta lesió «pot crear dubtes després de la celebració» i servir de coartada per no alinear un jugador l’estat de forma del qual hagués generat dubtes després de la festa. «Amb aquesta lesió del brasiler, l’entrenador parisenc ha decidit aplicar el principi de precaució sense anar més lluny en la polèmica sobre la vida nocturna dels seus jugadors», indica el rotatiu.

‘Le Parisien’ va més lluny i assegura que si Neymar s’hagués lesionat a Nantes després de la seva festa d’aniversari «s’hauria generat una enorme polèmica sobre la falta d’autoritat del club amb els seus jugadors». «No hi ha mal que per bé no vingui», afegeix el diari que, no obstant, acusa el brasiler de «falta de professionalisme» a l’haver mantingut la seva festa d’aniversari malgrat patir una lesió. «No és la millor forma de curar-la», assegura.

Notícies relacionades

El mateix Tuchel va mostrar ahir, dilluns, el seu descontentament que els seus jugadors participessin en aquest acte a dos dies d’un partit, tot i que es va obstinar a treure-li ferro. «¿És la millor manera de preparar un partit? Clarament, no. ¿És el pitjor que ens pot passar? Tampoc», va dir.

L’entrenador alemany va fer aquestes declaracions en una roda de premsa en la qual va haver de respondre sobretot a qüestions sobre el «cara a cara» que va mantenir amb Kylian Mbappé quan va decidir substituir-lo en el minut 69 del partit de dissabte passat. Tuchel es va queixar que els periodistes preguntessin massa per qüestions «extraesportives». Però l’estranya lesió de Neymar no ajuda que l’actualitat del PSG se centri en la gespa.