Escòcia recomanarà prohibir les rematades de cap en el futbol a menors de 12 anys

Un estudi va apuntar que els exfutbolistes tenen gairebé el quàdruple de possibilitats de morir per demència i malalties neurodegeneratives que la resta de la població

Escòcia recomanarà prohibir les rematades de cap en el futbol a menors de 12 anys
Es llegeix en minuts

Efe

La federació escocesa de futbol recomanarà prohibir les rematades de pilota amb el cap als menors de 12 anys per evitar problemes de demència i malalties neurodegeneratives relacionades amb aquesta pràctica. Segons els mitjans anglesos, la federació escocesa es troba en la seva etapa final de desenvolupament d’una sèrie de recomanacions sobre els cops de cap en el futbol i la seva relació amb les malalties. Prohibir les rematades de cap en els més petits seria una de les mesures que es recomanarien.

Et pot interesar

Aquest canvi arribaria després que el 2019 un estudi de la Universitat de Glasgow investigués que els exfutbolistes tenen gairebé el quàdruple de possibilitat de morir per demència i malalties neurodegeneratives que la resta de la població. D’aquesta manera, Escòcia es convertiria en el primer país europeu a aplicar restriccions als cops de pilota amb el cap. 

Els estudis que han portat fins aquesta situació, en la qual Escòcia aplicaria unes normes similars a les que els Estats Units utilitzen des del 2015, van començar després que Jeff Astle, exjugador del West Bromwich Albion, morís el 2014 per una malaltia associada als boxejadors i que es va relacionar amb la seva condició de futbolista. 

Temes:

Escòcia