la resposta

La tombarella antiracista i antifeixista de Ntcham a Roma

El jugador del Celtic marca en el temps afegit el gol de la victòria escocesa i respon als crits xenòfobs dels ultres romans simulant el penjament de Mussolini

zentauroepp50792722 in this combined picture  clockwise from top left  celtic s 191108100656

zentauroepp50792722 in this combined picture clockwise from top left celtic s 191108100656 / Gregorio Borgia

1
Es llegeix en minuts

Els insults racistes als estadis italians, per desgràcia, s’estan multiplicant en els últims partits. El jugador francès del Celtic, Olivier Ncham, va ser increpat dijous a l’Estadi Olímpic de Roma durant el partit de la l’Europa League (2-1) a causa del color de la seva pell. I es va venjar de la reacció dels ultres de la Lazio simulant la posició de cap per avall del cos sense vida de Benito Mussolini penjat a la plaça Loreto de Milà. Així es va interpretar la tombarella que va realitzar el futbolista després d’aconseguir el gol de la victòria escocesa en el temps afegit amb la consegüent bogeria dels seguidors arribats des de Glasgow. 

En el partit d’anada, disputat al Celtic Park, una part de l’afició escocesa va rebre el Lazio amb una pancarta en què s’estampava la vella foto del cadàver de Mussolini penjat de cap per avall i amb el lema «Follow your leader» (seguiu el vostre líder).