protecció de dades

Bale inicia una croada contra els comunicats mèdics

El futbolista gal·lès, que continua lesionat, s'oposa, com passa en altres lligues, que el seu equip faci públic els diagnòstics

aguasch49547390 real madrid s welsh forward gareth bale warms up before the 190824200402

aguasch49547390 real madrid s welsh forward gareth bale warms up before the 190824200402 / GABRIEL BOUYS

2
Es llegeix en minuts

Gareth Bale ha demanat al Reial Madrid que no s’emeti cap comunicat mèdic sobre les seves lesions o estat de salut després de trencar-se en els partits internacionals disputats amb la selecció de Gal·les. El davanter madridista va tenir diverses rampes en el tram final del matx contra Croàcia i, probablement, no jugarà dimecres contra el Leganés, cuer de Primera, segons informa el diari ‘Marca’.  

La notícia sobre l’oposició de Bale que es publiquin els comunicats mèdics i, per tant, a favor de privatitzar la intimitat, pot obrir un nou episodi en el tracte i, sobretot, en les comunicacions que els clubs de la Lliga espanyola efectuen després de les lesions dels seus futbolistes. Habitualment, els equips de futbol espanyols emeten comunicats oficials en què expliquen el tipus de malaltia que pateixen els jugadors lesionats, el tractament i el període aproximat de recuperació. A més, hi ha ocasions en què es mostren gràfics i radiografies explicant com s’ha operat i fins i tot els cirurgians que hi han participat expliquen minuciosament la tasca realitzada al quiròfan.

El costum blaugrana

També sol ser costum que alguns clubs com el Barça informin al peu de la nota emesa sobre l’estat de salut d’un jugador que s’ha redactat amb l’autorització expressa del futbolista afectat. Segons ‘Marca’, tot i que aquesta ha sigut la primera vegada que ha transcendit el descontentament d’un futbolista per aquesta causa, ja hi ha casos de denúncies de futbolistes als responsables mèdics dels seus clubs per fer pública la informació mèdica sense autorització expressa.

En diversos campionats de primer nivell com la Premier i la Bundesliga els clubs protegeixen la privacitat dels seus jugadors i no realitzen cap tipus de comunicació, i només els entrenadors informen, sense necessitar dades importants, sobre quan pot tornar l’esportista lesionat als camps de futbol.

Viatge a Londres

Notícies relacionades

Bale pot obrir un nou camp de batalla en el futbol professional mentre busca desesperadament un tractament per superar les lesions. Pel que sembla, aquest ha sigut el motiu pel qual aquest dilluns ha viatjat a Londres amb permís del Madrid després d’haver realitzat sessions de recuperació individuals al gimnàs madridista en les tres jornades últimes en què Zinedine Zidane, el tècnic blanc, ha convocat la plantilla. Bale va estar al gimnàs, divendres, diumenge i aquest dilluns, ja que dissabte hi va haver festa per a tots els jugadors. 

En principi el jugador gal·lès tornarà a Madrid aquest mateix dilluns i dimarts es veurà si entrena amb normalitat i torna a la convocatòria de Zidane de cara al partit de dimecres a la nit, cosa ara es preveu molt difícil.