el 10 de novembre

Govern i ajuntament demanen l'ajornament del derbi sevillà

Coincideix amb les eleccions i hi ha temor que no es pugui garantir la seguretat en el partit

betis

betis

1
Es llegeix en minuts

La subdelegació del Govern a Sevilla i l’ajuntament de la ciutat sevillana han demanat aquest divendres a la Lliga de Futbol Professional (LFP) que el partit entre el Betis i el Sevilla previst per al 10 de novembre se celebri l’endemà per motius de seguretat al coincidir amb la data de les eleccions generals.

Les dues institucions, en un escrit conjunt al qual ha tingut accés Efe, mostren la seva «màxima preocupació» per la coincidència del partit amb la jornada electoral i consideren que això fa «pràcticament impossible garantir la seguretat» dels dos esdeveniments.

Dispositius desplaçats

La celebració d’unes eleccions generals absorbeixen la totalitat dels dispositius policials de Sevilla, segons argumenten la subdelegació i l’ajuntament, que agreguen que el derbi requereix així mateix un important desplegament de seguretat.

Notícies relacionades

Aquests esdeveniments, units al pla de nivell 4 d’alerta antiterrorista, fan necessaris des d’un punt de vista policial un nombre d’efectius que, en el cas de coincidència amb el partit, no serien possibles, per la qual cosa insisteixen en la necessitat que el derbi passi a l’endemà.

El fet que el partit sigui declaratd’alt risc i els precedents d’aquest tipus de xocs obliguen a un desplegament policial que podria superar els 300 efectius.