protesta sindical

La vaga de les futbolistes es farà al novembre

La vuitena o la novena jornada serien les escollides per a la protesta

marcosl50126518 190929201413

marcosl50126518 190929201413

1
Es llegeix en minuts

La vuitena i novena jornades de la Primera Divisió femenina són els dos escenaris possibles per a la vaga de les futbolistes, que en aquests moments queda a compte del procés de tramitació de la documentació i d’un acte de mediació entre sindicats i clubs. Segons van informar a EFE fonts de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), aquest sindicat, majoritari en la negociació del primer conveni col·lectiu del futbol femení espanyol, a més de Futbolistes ON i UGT, van presentar dimecres la documentació requerida en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (AVENC) per iniciar el procés de convocatòria de la vaga.

Aquest dijous estan citades al SIMA l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) i les tres entitats no associades a la mateixa (Barcelona, Athletic Club i CD Tacón), com a patronal. Els sindicats esperen tornar a ser convocats aquest divendres 25, o dilluns que ve, dia 28, per a l’acte de conciliació.

Els escenaris possibles

Notícies relacionades

Aquesta data és rellevant, ja que d’això depèn que la vaga es dugui a terme en la vuitena o en la novena jornada de Primera si no hi ha un acord entre les parts. Si l’acte de mediació és divendres, hi ha la possibilitat que l’atur es produeixi els dies 2 i 3 de novembre.

Si la trobada entre patronal i sindicats és dilluns 28 d’octubre, l’escenari probable per a la vaga és la novena jornada, programada per al cap de setmana del 16 i 17 de novembre, després de l’aturada de la competició per compromisos internacionals, segons van explicar a EFE fonts d’AFE.