carta de l'organisme

La UEFA demana a les federacions que no juguin en països que prohibeixen les dones anar als estadis

La mesura afectaria Espanya si finalment es juga la Supercopa a l'Aràbia Saudita

zentauroepp46862290 uefa president aleksander ceferin listens to reporter s ques190208130112

zentauroepp46862290 uefa president aleksander ceferin listens to reporter s ques190208130112 / Alessandra Tarantino

1
Es llegeix en minuts

La UEFA ha demanat explícitament totes les seves federacions que no organitzin partits en què els estadis no siguin totalment accessibles a les dones, segons informa el diari 'Marca'. La petició afecta per igual seleccions i clubs. En una carta dirigida a totes les federacions que formen part de la UEFA del passat 27 de setembre, Aleksander Ceferin, president de l’organisme, fa referència a Sahar Khodayari, la dona de 29 anys que van morir en un hospital de Teheran després de calar-se foc al ser condemnada per intentar anar a un partit de futbol a l’Iran.

Notícies relacionades

A la carta, Ceferin assegura ser conscient que el que demana no és tan fàcil com sembla i, per tant, no obliga, però recomana a totes les seves federacions associades que «no juguin cap partit, ni seleccions ni clubs, en països en els quals els estadis no siguin totalment accessibles per a les dones», afegeix el mateix mitjà.

Aquesta petició, sense esmentar-la, entra en directe conflicte amb la Supercopa d’Espanya. La Federació Espanyola planteja disputar-la a l’Aràbia Saudita, malgrat que negocia l’accés de les dones als estadis.  Les negociacions, no obstant, encara no estan tancades.