carta de l'organisme

La UEFA demana a les federacions que no juguin en països que prohibeixen les dones anar als estadis

La mesura afectaria Espanya si finalment es juga la Supercopa a l'Aràbia Saudita

La UEFA demana a les federacions que no juguin en països que prohibeixen les dones anar als estadis

Alessandra Tarantino

Es llegeix en minuts

La UEFA ha demanat explícitament totes les seves federacions que no organitzin partits en què els estadis no siguin totalment accessibles a les dones, segons informa el diari 'Marca'. La petició afecta per igual seleccions i clubs. En una carta dirigida a totes les federacions que formen part de la UEFA del passat 27 de setembre, Aleksander Ceferin, president de l’organisme, fa referència a Sahar Khodayari, la dona de 29 anys que van morir en un hospital de Teheran després de calar-se foc al ser condemnada per intentar anar a un partit de futbol a l’Iran.

Notícies relacionades

A la carta, Ceferin assegura ser conscient que el que demana no és tan fàcil com sembla i, per tant, no obliga, però recomana a totes les seves federacions associades que «no juguin cap partit, ni seleccions ni clubs, en països en els quals els estadis no siguin totalment accessibles per a les dones», afegeix el mateix mitjà.

Aquesta petició, sense esmentar-la, entra en directe conflicte amb la Supercopa d’Espanya. La Federació Espanyola planteja disputar-la a l’Aràbia Saudita, malgrat que negocia l’accés de les dones als estadis.  Les negociacions, no obstant, encara no estan tancades.