Futbol sud-americà

Copa Libertadores: El River Plate confirma novament la seva superioritat davant del Boca Juniors

En la primera semifinal, els 'millonarios' van derrotar per 2-0 el seu rival històric a l'Argentina

boca-river-argentina-efe

boca-river-argentina-efe

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

La primera semifinal de la Copa Libertadores d’Amèrica entre el River Plate i el Boca Juniors va ratificar la primacia de l’últim campió del certamen davant el seu històric rival. L’equip que condueix Marcelo Gallardo va poder jugar aquesta vegada a Buenos Aires i no a Madrid. El clàssic es va tornar a disputar a l’estadi del River i no van volar les pedres ni les bombes de gas lacrimogen de la policia. I el local es va imposar 2-0 sense més sobresalts. En tres setmanes es disputarà la revenja. Els ‘millonarios’ corren amb un avantatge considerable que els deixa a les portes d’una nova final.

Unes 70.000 persones van acompanyar els locals amb els seus crits. La festa a les grades es va traslladar aviat a la gespa per obra i gràcia del VAR. Però va creuar el colombià Rafael Santos Borré i després de diversos minuts de deliberacions l’àrbitre brasiler Raphael Claus va decretar el penal. El va executar el mateix jugador i 1-0. Corrien set minuts a penes i l’amfitrió havia trobat un avantatge.  A 296 dies d’aquella insòlita final de la Libertadores 2018 que el River Plate li va guanyar al Boca Juniors al Bernabéu van tornar els càntics burletes: «Tomala vos, dámela a mí, el que no salta, murió en Madrid».

River va exhibir des d’aquell moment una capacitat més gran d’inquietar un Boca Juniors que mai va saber com encarrilar la situació. No va saber com reaccionar davant l’adversitat. Alexis Mac Allister no va tenir la gràcia que esperen els seus companys. Wanchope tampoc va ser cap perill a la porteria defensada per Armani. Gustavo Alfaro, el míster del Boca, va decidir que Carlos Tevez abandonés la banqueta i es vestís com a salvador. Però aquesta vegada no va tenir aquesta possibilitat als seus peus.

Els ‘millonarios’ van tornar a colpejar en l’instant oportú. Als 70 minuts, Nacho Fernández va augmentar les diferències després de ser habilitat per Suárez. Com sempre, guanyar el rival de tota la vida suposa una celebració que va més enllà del joc. Cada afició s’havia preparat per donar curs a la ironia i la mofa. Però només una, la del River, va poder fer-ho.  Quan la sort estava tirada, en una de les tribunes de l’estadi Monumental va aparèixer una gran bandera negra que ho deia tot: «La meva alegria més gran, la teva pitjor desgràcia... QEPD». 

Les alineacions

River Plate: Franco Armani; Gonzalo Montiel, Lucas Martínez Quarta, Javier Pinola, Milton Casco; Enzo Pérez, Ignacio Fernández, Exequiel Palacios, Nicolás de la Cruz (m.85, Julián Álvarez); Rafael Santos Borré (m.65, Ignacio Scocco), i Matías Suárez (m.44, Lucas Pratto).

Entrenador: Marcelo Gallardo.

Boca Juniors: Esteban Andrada; Marcelo Weigandt, Lisandro López, Carlos Izquierdoz, Emmanuel Más; Iván Marcone; Franco Soldano (m.55, Carlos Tevez), Nicolás Capaldo, Alexis Mac Allister (m.77, Mauro Zárate), Emanuel Reynoso (m.72, Eduardo Salvio), i Ramón Ábila.

Entrenador: Gustavo Alfaro.

Les incidències del partit

Notícies relacionades

Gols: 1-0, m.7: Rafael Borré, de penal. 2-0, m.70: Ignacio Fernández.

A 296 dies d’aquella insòlita final de la Libertadores 2018 que el River Plate la va guanyar al Boca Juniors a Madrid,